Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
CERAMICA MIRAGE Vaurien Class European Championship 2002
 
      Lipno, Černá v Pošumaví 29.6. ? 1.7. 2002,pondělí 1.7.2002
Dnes v deset hodin ráno byla odstartována poslední rozjížďka základního kola. Vítr foukal stabilní jihozápadního směru o rychlosti 5m/s.

 
První tři místa obsadily španělské lodě, naši favorité Ladislav Smutný-Šárka Sobotková, Jakub Kozelský-Martin Čagan předvedli opět vyrovnaný výkon, když dojeli na 5. a 6. místě, 4. místo obsadila česká posádka Martin Knetig-Ivo Mayerberg.

Finálové rozjížďky začaly podle časového plánu ve 14 hodin za trochu slábnoucího větru mezi 3-5 m/s. Hlavní rozhodčí Marek Pavlovský upravil tvar tratě do čtverce, aby mohla být postavena blíž břehu a závod mohli sledovat i diváci, kteří mohutně podporovali zejména domácí lodě. Navíc s odborným komentářem našeho závodníka Tomáše Karase, který se bohužel do první absolutní desítky účastnící se finále neprobojoval. Ozvučení zajistilo Rádio Faktor.

Jako první se ve dvou finálových rozjezdech představilo 6 nejlepších juniorů. V první rozjížďce ukázala svou rychlost vítězná španělská posádka bratrů Jesus a Miguel Gonzales Amaliach Echeandia. Ve druhé nás potěšili čeští junioři Jan Kittler-Marie Daňková, kteří spolu jezdí první závodní sezónu, když rozjížďku vyhráli. Celkově v juniorech obsadili druhé místo. Na celkovém 3. místě v juniorech skončila portugalská posádka Joao Miguel Afonso Louro-Goncalo Silva Ferreira.

Rozjezdy v kategorii žen potvrdily konečné druhé místo naší nejlepší ženské posádky Markéta Kozelská-Tereza Jakešová. Na celkovém prvním místě v kategorii se umístila španělská loď Olatz Muňoz-Jaione Ayastuy, na 3. nizozemská Faber Marije-Faber Jildou.

Velkou radost našim barvám udělala posádka Ladislav Smutný-Šárka Sobotková, kteří ve finálových rozjížďkách udrželi celkové třetí místo ze základní skupiny v absolutním pořadí. Dařilo se také posádce Radim Hartl-Martin Gončar, kteří se posunuli o dvě místa na celkové 5. Z českých lodí účastnících se finále své postavení potvrdily na 6. místě Jakub Kozelský-Martin Čagan a 10. loď celkového pořadí Martin Knetig-Ivo Mayerberg.
Mistry Evropy 2002 lodní třídy Vaurien se stala španělská posádka Eliseo Belzunce Alonso- Mikel Alvarez Zarate, Vicemistry Evropy španělští junioři Jesus a Miguel Gonzales Amaliach Echeandia.

Helena Pavlíková, tisková mluvčíi

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>