Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Úspěch ProYachting Teamu na Bodensee
 
      ProYachting Teamu se po loňském úspěchu na závodě Centomiglia opět podařilo dobýt vavřínů na mezinárodních kolbištích, tentokrát v prvním červnovém víkendu na největším německém jezerním závodě
Rund Um na Bodensee.

 

Na pátečním podvečerním startu se sešla konkurence 494 lodí ze 7 zemí. Nechyběly superrychlé Libery, trapézové speciály a závodní lodì nejrůznějších značek a konstrukcí. Trasa závodu vedla kolem celého jezera a měřila 65 mil. Závodníky na letošním ročníku provázela nepřízeň počasí v podobě slabého nestálého větru, který se v průběhu rozjížďky několikrát změnil a naprosté bezvětří. Časový limit 24 hodin tak byl pro drtivou většinu lodí zcela nedostačující.

Posádka ve složení Milan Hájek, Jan Myslík, Jiří Najman, Monika Bílková a Kateřina Křelinová na lodi Tboat T830 se po vydařeném startu držela po celou rozjížďku bezpečně v čele závodního pole.
Cílovou čáru tak před naší lodí projely pouze Libery a několik málo velkých závodních jachet. 12. místo v absolutním pořadí a vítězství ve třídì Yardstick 1 (66 lodí) je dalším velkým úspěchem týmu, který se snaží prosadit v silné mezinárodní jachtařské konkurenci.

Jak závod hodnotí skipper Milan Hájek? "Hned po startu se nám podařilo ujet většině závodního pole, několik hodin jsme drželi krok i s Liberami. Při jízdě proti větru je rychlost našeho Tboatu srovnatelná se závodními speciály, často i o 3-4m delšími, což je skvělé. Naší silnou zbraní jsou zadoboční kurzy s genakrem. Závody, jako je Rund Um vyžadují po dlouhé hodiny naprosté soustředění celého týmu, ale myslím, ze jsme to zvládli na jedničku a úspěch byl zasloužený."

www.proyachtingteam.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>