Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Sportovní centrum mládeže
 
      

Právě proběhnuvší víkend znamenal faktický start činnosti Sportovního centra mládeže v jachtingu. Na Lipenskou přehradu se ke vstupním testům dostavilo přes padesát dětí ve věku od sedmi do devatenácti let.

 
Sobotnímu tréninku, kterému jsme byli přítomni přálo pravé podzimní počasí s dostatkem větru. Při teplotě vzduchu okolo 9°C posádky Optimistů Kadetů, Laserů, Evrop, 420 a windsurfingových prken pod vedením zkušených trenérů ukazovaly své umění při cvičných stratech, obratech a jiných manévrech. Po trénincích byla pro účastníky připravena teoretická příprava sestávající z přednášek doplněných videoprojekcí.

Nad veškerým děním při výběru mladých sportovců bděl hlavní trenér Sportovního centra, David Křížek. Ten měl rozpracovány veškeré varianty testů i pro případ nepříznivého počasí. Ty však naštěstí tentokrát nepotřeboval, protože i po zbytek víkendu panoval zázračný jachtařský podzim.

Sportovní centrum mládeže má za úkol vyhledávat talentované závodníky a vychovávat mladé jachtaře pro vrcholnou závodní činnost. Náplní jeho činnosti je neustálé zvyšování výkonnosti sportovců, jejich zařazení na evropskou a světovou úroveň. Prakticky to představuje pro vybrané sportovce každodenní úsilí a odpovědnost v tréninku. Pro tento rok jde o poslední setkání na vodě, příště se opět všichni pozvaní zúčastní společně výkonnostních testů v Nymburce. Konečná nominace sportovců do SCM bude známa až po Novém roce.

Je nanejvýš chvályhodné, že po přestávce v činnosti způsobené umělými zásahy minulého režimu, budou mít opět i v jachtingu mladí talentovaní závodníci odpovídající zázemí a podporu. Další podrobnosti naleznete na stránce www.cere.cz.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>