Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pohár Moravského krasu na motorových člunech získal Jiří Mašek
 
      Hlavní trofej mezinárodních závodů vodních motoristů o Pohár Moravského krasu na rybníku Olšovec v Jedovnicích dnes získal Jiří Mašek z pořádajícího klubu VoMo Brno.

 
Jako jedinému z 50 startujících z deseti zemí se mu podařilo vybojovat plný počet 1200 bodů za prvenství ve všech třech rozjížďkách třídy O 500.
Závod člunů s vestavěnými motory HR 1000 byl druhým dílem mistrovství Evropy. O vítězství svedli vyrovnané boje Rakušan Majewski s Němcem Gerbertem. Oba vyhráli po jedné jízdě a ve prospěch Rakušana nakonec rozhodl lepší čas. Závodníkům ztížil boje silný vítr, který byl také příčinou řady havárií. Závěr ME se uskuteční v Polsku. O titulech mistrů ČR ve třídách O 350, O 500 a O 700 se rozhodne za dva týdny v Týně nad Vltavou.
Výsledky: HR 1000: 1. Majewski (Rak.), 2. Gerbert (Něm.), 3. Jung (SR). O 350: 1. Herbanský (SR), 2. Miščenko (Lit.), 3. Hagendorf (Něm.). O 500: 1. J. Mašek, 2. Hrbáček, 3. H. Mašek (všichni ČR). O 700: 1. Rochel (Něm.), 2. Csako (Rak.), 3. J. Mašek. O 850: 1. Bodrogvéley, 2. Batkai, 3. Zoltán (všichni Maď.).

ČTK - jakékoliv další šíření informací ze zdrojů ČTK je zakázáno.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>