Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Daniel Bína na MS celkově třináctý
 
      V Athénách se od 14. do 18. října konalo mistrovství světa paralympijských tříd. Ve třídě 2.4mR si jediný náš reprezentant Daniel Bína vedl velice dobře a skončil na celkovém 13. místě.

 
Závodilo se většinou za slabšího až středního přeskakujícího větru o síle do 5 m/s, střídaly se slunečné dny s deštěm. Uskutečnilo se osm rozjížděk na poněkud netradiční trati. Třída 2.4mR obvykle jezdí pouze karusely, zde však druhé kolo mělo tvar trapezoidu, takže závodníci museli absolvovat dva poměrně dlouhé kurzy na pro ně nepříjemný boční vítr. S obtížnými podmínkami si Dan nakonec poradil výborně. První den zajel 11. místo. Druhý den byl ale smolný. Kvůli prasklému vedení kormidla nedokončil druhou rozjížďku. Po provizorní opravě byla loď ve vlnách těžko ovladatelná, přesto Dan třetí rozjížďku dokončil na slušném 18. místě. Třetí den zahájil výtečným sedmým místem, následovala však rozjížďka ve slábnoucí větru, zralá na zrušení. V ní se Dan postupně propadal až na 22. místo. Čtvrtý závodní den začal dlouhým čekáním, až ustane vytrvalý déšť a začne foukat. V podvečer se podařilo odjet šestou rozjížďku, v níž Dan zaznamenal další umístění v první desítce, tentokrát 8. místo a posunul se na celkové 15. místo. Poslední den se mu díky dojezdům 14 a 7 podařilo celkové umístění ještě o dvě příčky zlepšit.




Třinácté místo na mistrovství světa je vynikající výsledek a společně s devátým místem v celkovém hodnocení letošního světového poháru je dobrým příslibem pro úspěšnou kvalifikaci na paralympijské hry v Londýně 2012. První možnost vyjet národní kvalifikaci bude příští rok v červenci na mistrovství světa v holandském Medembliku.






Výsledky:
Třída 2.4mR (27 lodí)
1. Thiery Schmitter NED
2. Heiko Kroeger GER
3. Helena Lucas GBR
.....
13. Daniel Bína CZE

Coach

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>