Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Nejúspěšnější česká jachtařka Šmídová čeká dítě
 
      Praha 4. února - Stříbrná olympijská medailistka z Atén požádala kvůli mateřským povinnostem jachtařský svaz o dočasné vyřazení z reprezentace,

 
za rok však počítá s návratem a přípravou na olympijské hry 2012 v Londýně. V tiskové zprávě o tom dnes informovala agentura Sport Invest Marketing, která třiatřicetiletou závodnici zastupuje.














Šmídová žila řadu let s Američanem Markem Mendelblattem, s nímž se však rozešla. Kdo je otcem dítěte, si neratovická jachtařka nechává pro sebe. "Nezlobte se, ale to je moje soukromá věc," řekla Šmídová ČTK.

O konci kariéry zatím rozhodně neuvažovala. "Naopak, po jachtingu se mi v tomto roce bude asi hodně stýskat," prohlásila Šmídová, která se kvůli těhotenství letos nezúčastní mistrovství Evropy ani světového šampionátu.

Její kosatnice Lenka Mrzílková vytvoří ve třídě 470 posádku s mladou brněnskou jachtařkou Martinou Koutnou. "Byla to v podstatě jediná uvažovaná varianta. Martina byla taky bez posádky, je potřeba, aby Lenka nezahálela a dál se připravovala," řekl ČTK otec Mrzílkové Antonín. O přechodu na jednoposádkovou loď prý jeho dcera neuvažovala.

Na loňské olympijské regatě v Pekingu obsadily Šmídová s Mrzílkovou sedmé místo, které by se rády pokusily v Londýně vylepšit. "Lenka Šmídová chce pokračovat, ale co se stane za rok a půl, je ve hvězdách. Každopádně olympiáda je daleko a stačí, když se na ni začnou připravovat poslední dva roky," dodal Mrzílek.

Šmídová připomněla nezvykle krátkou společnou přípravu na loňské hry v Pekingu. Obě jachtařky se daly dohromady teprve rok před olympiádou. "S Lenkou jsme se dokázaly připravit téměř z nuly během jedné sezony, takže doufám, že ta pauza nebude vzhledem k přípravě na olympijské hry až příliš velká," řekla Šmídová.

Ani během těhotenství a mateřské dovolené nehodlá odpočívat. "Budeme pracovat na udržení fyzické kondice. Čím lepší si ji vybudujeme, tím snazší bude se k ní později vrátit," dodala Šmídová.

ČTK, foto redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>