Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Začala Stylová regatta ? Mistrovství České republiky v námořním jachtingu
 
      4. června - V chorvatském Biogradu se ve dnech 3.-7. června koná s mezinárodní účastí nejprestižnější česká regata ? Stylová regatta 2007.

 
Na startu se sešlo 19 posádek ve třídě Bavaria 42 Match, jejichž závod je zároveň mistrovstvím ČR v námořním jachtingu, dalších
7 posádek závodí v otevřené třídě.

Mezi startujícími jsou přední čeští jachtaři, např. posádka YC Rodop. V mistrovství republiky ale závodí i populární osobnosti, především soustředěné v posádce Sea of Stars kapitána Lubomíra Brabce, známého kytaristy ? zpěváci Daniel Hůlka a Janek Ledecký společně s moderátorkou Lucií Výbornou. V otevřené třídě se účastní např. posádka SK Tři sestry Stará kovárna.

S první rozjíždkou si zahrálo počasí a překvapivě zamíchalo pořadím.
Jako první doplachtila posádka YC Markop pod vedením kapitána Rostislava Marečka, druzí YC RODOP pod vedením kapitána Martina Kulíka, třetí Yachting Styl A pod vedením kapitána Tomáše Krejzy. Posádka našich hvězd pod vedením kapitána Lubomíra Brabce se umístila na 8. místě.

Je to již 4. ročník nejprestižnější české regaty, v předchozích ročnících konané pod jménem S. Pellegrino Cup a Stylová regatta Chase&Pullman. Regata je výjimečná nejen kvalitou zúčastněných posádek, ale v českých podmínkách i nevídanou výší cen pro vítěze ? až 5 000 EUR. Generálním sponzorem letošního ročníku je firma IN.ORG s.r.o.

Organizátorem závodu je jachtklub YACHTING STYL a firma YACHTCHARTER.
Ředitelem závodu je Vlastimil Riedl, technickým ředitelem závodu je Jiří Zindulka a hlavní rozhodčí je Karel Luksch.

Na všech lodích Bavaria 42 Match a na lodích v otevřené třídě jsou umístěny GPS jednotky a údaje z těchto jednotek budou online zobrazeny na stránkách regaty. Bude tak možné sledovat průběh regaty pomocí grafické animace přímo v reálném čase spolu s aktuálním zpravodajstvím.

www.regatta.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>