Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
MELGES 24 YACHTING TOUR 2007 - tisková zpráva
 
      10. května - Start profesionálního jachtingu v Čechách - MEXX REALITY YACHTING SHOW 2007

 
Včera odpoledne proběhla v Yacht Clubu CERE v Praze 4 ? Podolí MEXX REALITY YACHTING SHOW 2007 ? tedy slavnostní křest šesti plachetnic MELGES 24, které budou od poloviny května soutěžit v první profesionální sérii jachtařských závodů v ČR - Melges 24 Yachting Tour 2007.

Lodě Melges 24 jsou sportovní závodní speciály americké konstrukce pro 5 osob, 7,5m dlouhé, s karbonovým stěžněm, výsuvným kýlem, kevlarovými plachtami a genakerem.

?Fakt, že v roce 2007 budeme mít v České republice my jachtaři poprvé možnost zúčastnit se, a Vy ostatní sledovat, skutečné závodění v plně profesionální one design flotile těch aktuálně nejlepších sportovních lodí na světě, považuji za obrovský skok v našem sportu. Vím ze světa, jakým obrovským přínosem takový projekt pro rozvoj jachtingu je? svěřil se nejúspěšnější český jachtař na velkých lodích, 8. z posledního prestižního závodu Sydney ? Hobart na lodi DHL a olympionik v lodní třídě Laser Martin Trčka.

Melges 24 Yachting Tour je projekt účasti 9ti závodních týmů, na 9 závodních lodích v sérii 5 závodů. Tour startuje již tento víkend (12.-13.5.) závodem na Lipně. Další 3 závody této série včetně Mezinárodního mistrovství ČR se pojedou v srpnu a v září také na Lipně. Zpět do Prahy na Vltavu se Melgesy opět vrátí první říjnový víkend závěrečným podnikem seriálu.

V tuto chvíli jsou přihlášené posádky šesti týmů: RODOP, GANT, ICZ, MOTORPAL, FUJITSU SIEMENS a SICF.

?Dosud jsem neměla mnoho možností jezdit na podobných lodích, protože mou dosavadní prioritou jsou olympijské lodní třídy a účast na OH v Pekingu na lodi 470. Melges je ale úplně úžasná loď a jak jsem jí měla možnost poznat, rozhodla jsem se hned zúčastnit prvního víkendového závodu na Lipně? řekla nám Veronika Fenclová ? nová partnerka Lenky Šmídové na lodi 470 ? jak bude trávit volný víkend před další společnou přípravou na OH ve třídě 470.

Součástí slavnostního odpoledne, na kterém bylo pokřtěno šest plachetnic Melges 24, byl i exhibiční závod osobností z oblasti sportu, kultury a show businessu. Ty byly současně kmotry nových plachetnic. Byli mezi nimi například Jan Hřebejk, Michal Viewegh, Daniel Hůlka či krasobruslař Tomáš Verner. Vítězem exhibičního závodu se nakonec stala posádka na palubě s Tomášem Vernerem.


Ředitel závodu:
Pavel Winkler
p.winkler@yfa.cz
+ 420 602 311 103
YFA s.r.o.

melgestour.yfa.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>