Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
EUROREGATA TIME OUT CUP 2006
 
      10. května - V pátek skončila mezinárodní regata kajutových plachetnic na Jadranu, kterou pořádá už po druhé Námořní Yacht Club Jihlava a Yacht Club Zadar.

 
Závodu se zúčastnilo 120 závodníků z ČR a Slovenska, kteří bojovali na moři ve čtyřech rozjížďkách v okolí chorvatského Trogiru a ostrovů Vis, Hvar a Šolta. Garantem podniku byl za Českou Asociaci námořního Jachtingu prezident Petr Kundrata a za chorvatskou stranu Dragan Penjalov, kteří spolu s hlavním rozhodčím Lubou Hofmannem hodnotili jednotlivé rozplavby jachet a to ve dvou kategoriích.

Ve třídě Elan 40 zvítězil po ročním působení na Novém Zélandu Honza Habal, Otevřenou třídu ovládl Radek Šlancar.

Závod začal při deštivém počasí, avšak vítr různých směrů o síle 4-7 Bf nahradil jachtařům modré nebe. To se ukázalo po konci studené fronty začal vát příjemný čerstvý Maestrál 5 Bf, který vydržel až do konce regaty. Ke spokojenosti všech účastníků byl plně k dispozici cateringový stan v Marině Agana. Zde se regata změnila na kulturně společenskou akci s podáváním snídaní, večeří a pivem Ježek zdarma, a to vše při sledování videoprojekcí z jednotlivých rozjížděk.

Solidní gesto při vyhlášení výsledků udělal již zmíněný skipper vítězné posádky, který bral hlavní cenu 2.000 EUR : " Tady jsme vám dovezli dvacet pět litrů travarice, abyste věděli na co jsme po celou dobu pluli.." s úsměvem prohlásil stále dobře naložený Honza Habal.

Oficiální výsledky Euroregata Time Out Cup 2006 :

Elan 40 : Otevřená třída :
1. Jan Habal 1. Radek Šlancar
2. Josef Novák 2. Mirek Akrman
3.Tomáš Hofmann 3. Petr Vaněk

Zdeněk Šustr, ředitel závodu

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>