Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
V Chorvatsku v neděli odstartuje devátá česká námořní rallye
 
      15. října - Za účasti 27 lodí, v jejichž posádkách budou zástupci jedenácti zemí, odstartuje tuto neděli v chorvatském Biogradu devátá česká námořní rallye.

 
Závod bude současně mistrovstvím republiky v námořním jachtinku, řekl dnes ČTK ředitel námořní rallye Pavel Stejskal z pořádajícího brněnského TPS centra. Na závodníky čeká od neděle do čtvrtka pět etap. Loňské prvenství bude obhajovat posádka kapitána Martina Kulíka, která letos pojede na lodi Žut 1. První česká námořní rallye se uskutečnila před osmi lety. Měla šest etap a trať vedla postupně z Puly na ostrovy Cres, Krk, Mali Lošinj a Susak. Historicky první vítězství v této soutěži zaznamenal Antonín Faukner s lodí Mary Ann. "Při založení tohoto závodu jsme chtěli navázat na předválečnou tradici regat námořních jachet. Ohlédnutí za uplynulými osmi roky napovídá, že se nám záměr vydařil, neboť zájem o tento závod převyšuje kapacitně možnosti vypůjčených jachet," uvedl Stejskal.

Program letošní námořní rallye: Neděle 16. října: I. etapa Biograd - Biograd, Pondělí 17. října: II. etapa Biograd - Hramina, Úterý 18. října: III. etapa Hramina - Piškera, Středa 19. října: IV. etapa Piškera - Vodice, Čtvrtek 20. října: V. etapa Vodice - Vodice.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>