Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva S.O.S.
 
      Chorvatsko, Vodice, 8. června 2005 ? Sea of Stars ? S.Pellegrino Team i ostatní posádky, které se účastní Mistrovství České republiky ve třídě Jeanneau One Design 35 - S.Pellegrino Cup 2005, dnes musely zůstat na břehu.

 
Středeční rozjížďka byla kvůli již druhý den zuřící boře, která zdramatizovala už úterní navigační etapu, nejdříve odložena a poté úplně zrušena. Hvězdná posádka plná zápalu do dalších bojů nesla vynucenou přestávku v závodě velmi nelibě. Zvláště zástupce kapitána Václav Vydra byl ze zrušení dnešní etapy hodně rozladěný. Uspořádal tedy pro své týmové kolegy alespoň projekci loňské akce Memoriál generála Custera, jejíž další ročník právě chystá.


Jana Boušková léčila výron kotníku, k hvězdné posádce se tedy přidala až odpoledne. Aby nohu před zítřejší poslední etapou příliš nenamáhala, prohání se chorvatskou Vodicí na zapůjčené čtyřkolce. Netradiční vozítko vyzkoušel i Daniel Hůlka, který cestu mezi loděnicí a hotelem absolvoval na elektrické koloběžce.

Večer členové Sea of Stars ? S.Pellegrino Teamu vzpomínali na včerejší adrenalinovou navigační etapu, při které se jachtě hvězdné posádky zlomila kormidelní páka. Jana Boušková chválila Daniela Hůlku za záchranu před pádem do rozbouřeného moře. Pohotový Danielův zásah měl jen jeden nedostatek, Janu Bouškovou, která z v té chvíli neovladatelné jachty klouzala do vln, zachytil právě za vyvrknutý kotník.

Dramatické situace nadchly posádku Sea of Stars natolik, že u místního vína dlouho do noci plánovala společně s neplujícím kapitánem a koučem týmu Jaroslavem Skorkovským další výpravy za dobrodružstvím.

Mistrovství České republiky ve třídě Jeanneau One Design 35 - S.Pellegrino Cup 2005 zítra končí. Poslední rozjížďka rozhodne o finálním umístění Sea of Stars ? S.Pellegrino Teamu, kterému zatím patří skvělé 10. místo.

Yaro, s.r.o

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>