Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pohár Niké 2004
 
      28.9.04 - Marína Agana ? Po celou dnešní noc přijížděly závodící lodě do maríny Agana, místa startu letošního ročníku Poháru Niké. V Dalmácii vládne touto dobou silná Bora, která dokonce komplikovala dopravu závodníků po silnici.

 
Předstartovní přípravy zaměstnávají všechny pořadatele i závodníky. V 9,00 začal oficálně příjem přihlášek do závodu. Na místě je již většina lodí, které cestou na start musely čelit silné boře. Poryvy větru okolo 30 uzlů nejsou při pobřeží žádnou zvláštností. Bora dokonce zavinila uzavírku nového úseku dálnice mezi Zlatim Rokem a Zadarem, když v pátek v noci zavinila v tomto úseku vážné dopravní problémy. Závodníci tak museli inkriminovaný úsek objíždět přes Udbinu po staré silnici, někteří dokonce museli až na Gračac.

Podobný ráz počasí se má ještě udržet dnes a také zítra, kdy je na podvečer plánován start do navigační etapy. Podle místních meteorologů by od úterý, 28.9. mělo být tepleji a vítr by měl ochabnout. Znamená to tedy, že závodníci dnes a zítra mají před sebou rozjížďky v silném větru. Po lońském ročníku, kdy vítr závodníkům nepřál, se tedy letos zdá, že budeme mít opět kvalitní offshore závod.

Na dnešní den je po skončení příjímání přihlášek a kontroly dokladů lodí plánováno slavnostní zahájení. Ihned po té by se závodníci měli vydat na start první rozjížďky v prostoru před marínou.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>