Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Atény 2004 - Michael Maier je po dvou rozjížďkách šestnáctý
 
      14. srpna - Michael Maier je po dvou olympijských rozjížďkách třídy Finn šestnáctý. Čtyřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1998, který v Aténách soutěží na své třetí olympiádě, skončil v dnešní úvodní rozjížďce třináctý, poté byl sedmnáctý.

 
O první místo soupeří Polák Mateusz Kusznierewicz a domácí reprezentant Aimilios Papathanasiu. Oba vyhráli jednu rozjížďku a lépe je na tom zatím Kusznierewicz, který má čtyři body, zatímco Řek sedm. Z boje o zlato dnes vypadl jeden z favoritů Brit Ben Ainslie, trojnásobný mistr světa. Za křížení dráhy byl ve druhé jízdě diskvalifikován a zlatý medailista ze Sydney ve třídě Laser klesl až na celkové 19. místo. Tedy i za Maiera. Třetí je po dnešku chorvatský jachtař Karlo Kuret. Právě ten před čtvrteční tréninkovou rozjížďkou poškodil ráhnem Maierovi loď a český závodník musel lepit díru v trupu. Ve třídě Finn se uskuteční jedenáct rozjížděk, nejhorší výsledek se škrtá. Soutěž vyvrcholí v sobotu 21. srpna.

Výsledky:
Třída Finn (po dvou rozjížďkách): 1. Kusznierewicz (Pol.) 4,0 b., 2. Papathanasiu (Řec.) 7,0, 3. Kuret (Chorv.) 9,0, ...16. Maier (ČR) 30,0.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>