Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Maier skončil na ME třídy Evropa jedenáctý
 
      Michael Maier obsadil jedenácté místo na mistrovství Evropy olympijské třídy Finn, které skončilo ve středu ve Švédsku. Další český závodník Michal Hrubý skončil třiadvacátý v konkurenci 79 jachtařů. Titul obhájil britský jezdec Ben Ainslie. Maier zvládl na Evropě z osmi rozjížděk nejlépe pátou, v které dojel čtvrtý.

 
Do desítky se vešel ještě dvakrát, jednou byl šestý a jednou desátý. "Bylo to těžký, ale nebylo to špatný," hodnotil Maier i z toho pohledu, že si koncem dubna při Světovém poháru v Hyeres poranil koleno.

"Už jsem myslel, že je letos konec, ale jsem zase tady," řekl svérázný jachtař. Vítězství v celé regatě si Ainslie zajistil již po sedmé jízdě a poslední už sledoval pohodlně ze souše. Tři rozjížďky vyhrál, dvakrát skončil třetí a celkem o 19 bodů porazil druhého v pořadí Mateusze Kusznierewicze z Polska. Bronzovou medaili získal až v závěrečné jízdě Belgičan Sébastien Godefroid. Ainslieho potěšilo, že vyhrál mistrovství Evropy s přehledem a bez vypětí. "Bylo skvělé, že jsem si konec vychutnal, zatímco ostatní závodili," řekl Brit. Hlavním závodem sezony ovšem bude zářijové mistrovství světa. Ve španělském Cádizu totiž půjde i o nominaci do Atén. "Chci jet na olympiádu," řekl Ainslie. O účast na svých třetích olympijských hrách se pokusí i Maier. Čtrnáctý z Atlanty 1996 a devatenáctý ze Sydney 2000 má podle svých slov nedostatek financí, ale nevzdává se. "Udělám to po svým a snad to dobře dopadne. Teď bude příprava, kvalifikace, doufejme olympiáda, pak to zapíchnu a budu rekreačním jachtařem," naplánoval si Maier do budoucna. Pro Českou republiku zatím vyjela místo v Aténách Lenka Šmídová ve třídě Evropa.

Výsledky:

Třída Finn: 1. Ainslie (Brit.) 22 b., 2. Kusznierewicz (Pol.) 41, 3. Godefroid (Belg.) 54, 4. Fellman (Něm.) 67, 5. Kuret (Chorv.) 70, 6. Szukiel (Pol.) 72, ...11. Maier 96, 23. Hrubý (oba ČR) 154.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>