Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
SOUSTŘEDĚNÍ SPORTOVNÍHO CENTRA MLÁDEŽE - OSTROV CRES - CHORVATSKO
 
      Ve dnech 17.-25. února proběhlo v Chorvatsku na ostrově Cres soustředění Sportovního centra mládeže skupin A a B. Toto jachtařské soustředění bylo zaměřeno na rozježdění před zahájením sezóny a bude na něj navazovat další akce od 13. března.

 
Tréninku se zúčastnilo 8 závodníků lodní třídy Laser, 3 závodníci třídy Evropa, 2 Mistraly a 1 420.
Hlavním trenérem byl David Křížek, který měl na pomoc Michala Marka (velký okruh), Honzu Daňka (fyzická příprava a regenerační cvičení) a Zbyňka Zankera (technické zabezpečení).

V neděli 18.2. po ustrojení lodí bylo na programu rozježdění a porovnávání rychlosti (stoupačky a zaďáky) po zimní pauze. V pondělí trénink pokračoval cvičením techniky obratů a halz. Po oba dva dny bylo krásné slunné počasí a vítr do 6m/s. Další den však vítr nepřišel a tak se všichni sešli u lodí a porovnávalo se nastavení lodí v různých povětrnostních podmínkách. Odpoledne se pak celá skupina vydala na výlet na ostrov Lošin. Ve středu se procvičovala taktika stoupaček a zaďáků. Každý den pracovala hlavní skupina na společné tématické trati a menší skupinky pak pod dozorem trenéra na dalším člunu, plnila cílené úkoly na druhém okruhu. Čtvrtek byl ve znamení balíčkové stravy, a tak se pobyt na vodě prodloužil až na 6h v kuse. Jel se dlouhý bočákový rychlostní kurz kolem ostrova a na speciálních okruzích se procvičovalo točení bójí a trestných otáček 720°a 360°. Na závěr dne pak probíhaly akcelerační cvičení. V pátek se pak hodně startovalo. Různé typy startovních čar a procvičování stání a získávání pozice na startu. Na sobotu byl plánován klubový závod ? Cres Cere regata, ale vítr dosahoval na závětrné straně ostrova až 21m/s. V takovýchto podmínkách bývá často problém s trajekty, které vynechávají své plánované jízdy. Tak se postupně zapakovalo vybavení a odpoledne celá skupina zamířila k domovu, kam bez větších problémů dorazila 25.2. brzo ráno.

Díky internetu mohli účastníci téměř každý den ve 21h hovořit na chatu se svými rodiči a kamarády. Počasí se tentokrát velmi vydařilo a tak doufáme, že podobné podmínky budou i v jeho březnovém pokračování.

http://www.cere.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>