Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Závod jachet ze Sydney do Hobartu nadále vede Alfa Romeo
 
      Obří australská jachta Alfa Romeo zůstala v čele tradičního závodu Sydney - Hobart i v dnešních večerních hodinách místního času, kdy pole startujících lodí překonávalo Bassův průliv.

 
O druhé místo soupeří se ztrátou plných 16 námořních mil posádky lodí Grundig a Canon Leopard. Čtvrtá je jachta Shockwave, zatímco předloňská vítězka Nicorette už ztrácí a je pátá, stejně jako šestá Brindabella. Jediným incidentem druhého dne plavby bylo zranění člena posádky Nicorette. Mitch White se udeřil hlavou o stěžeň a lékař mu ránu sešil třemi stehy, což znamenalo malé zdržení. V mírném větru pokračuje v plavbě 55 jachet, takže ke dvěma odpadlým, jež vinou srážky skončily ve čtvrtek krátce po startu, žádná další nepřibyla.

Na tasmánském pobřeží v cíli v Constitution Docku je vítězná plachetnice očekávána v sobotu večer. Vzhledem k povětrnostním podmínkám je jisté, že časový rekord jeden den, 19 hodin, 48 minut a 2 sekundy letos nepadne. Pokračuje vyšetřování úvodní havárie, po níž musely vzdát lodě Trumpcard a Loki. Odpovědnost za kolizi nese pravděpodobně posádka jachty Peugeot Racing a hrozí jí časová penalizace, případně diskvalifikace. Pětičlenná mezinárodní komise rozhodčích vyřkne verdikt pravděpodobně až po závodu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>