Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Nová přístaviště na Baťově kanálu - tisková zpráva
 
      Praha, Napajedla, 4. května 2009 ? Ředitelství vodních cest ČR ve čtvrtek u příležitosti otevření Baťova kanálu

 
pro nastávající plavební sezónu slavnostně předalo do užívání nová přístaviště v Napajedlech a Kostelanech nad Moravou.

Ve čtvrtek proběhlo v Napajedlech slavnostní odemykání plavební sezóny 2009. Ředitelství vodních cest ČR při této příležitosti slavnostně předalo plavcům do užívání další dvě nová přístaviště - Napajedla a Kostelany nad Moravou. ?Od roku 1998, kdy jsme se začali podílet na obnově Baťova kanálu, jsme vybudovali již devět přístavišť. Do konce letošního roku dobudujeme ještě přístaviště Uherské Hradiště a Napajedla ? Pahrbek. Za uplynulých deset let jsme na Baťově kanále proinvestovali 160 mil. Kč. Kromě přístavišť jsme investovali zejména ještě do rekonstrukcí plavebních komor a automatizace jejich provozu. V současné době připravujeme další akce za zhruba 300 mil. Kč, ve kterých jsou zahrnuty i záměry prodloužení splavnosti do Hodonína a Kroměříže.? řekl Ing. Miroslav Šefara, ředitel Ředitelství vodních cest České republiky.

Baťův kanál je od roku 1995 zařazen Zákonem o vnitrozemské vodní přepravě mezi dopravně významné, využitelné vodní cesty. Dnes je jedním z hlavních turistických lákadel oblasti mezi Kroměříží a Hodonínem. Stále rostoucí obliba vodní turistiky přivádí na téměř 60 km splavné vodní cesty stále více turistů nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Ředitelství vodních cest České republiky je organizační složkou státu, zřízenou Ministerstvem dopravy ČR, zejména k zabezpečení přípravy a realizace výstavby a modernizace dopravně významných vodních cest a dalších staveb nutných pro provoz na vodních cestách.

Více informací o projektu naleznete na www.rvccr.cz

Kontakt:

Ředitelství vodních cest ČR, organizační složka státu zřízená Ministerstvem dopravy ČR

Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
T: 267 132 801
M: 602 368 719

www.rvccr.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>