Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Oblečení
Funkční termoprádlo a doplňky firmy PROGRESS
 
      Ve vrstveném oblékání plní spodní prádlo velmi důležitou funkci - je základní vrstvou, která transportuje pot směrem od těla. Dosavadní běžně používané materiály nasáknou při zvýšené fyzické námaze potem. Tato tělesná vlhkost nemůže být už dále odváděna a tělo ztrácí teplotu.

 
Máte pocit chladu a mokra ?
Termoprádla Progress jsou vyrobena ze syntetických vláken se speciální strukturou, která nezadržují molekuly vody, převádějí je dál na povrch, kde rychle osychají, nebo do dalších vrstev oblečení, kde jsou dále izolovány. Navíc jedinečná struktura úpletu mezi vlákny zadržuje velké množství vzduchu, který funguje jako výborná tepelná izolace. Proto tato termoprádla, oděvy a jejich doplňky jsou určena k širokému použití - pro sportovce, hobby zájmy ale i pro pracovní činnosti.
Výrobky Progress splňují veškeré hygienické normy, nezpůsobují alergie a jsou odolné vůči bakteriím a plísním. Jsou nenáročné na údržbu.

Zásady správného oblékání
V teplejším období je postačující jediná vrstva prádla. V chladnější je vhodné spodní vrstvu doplnit dalšími, popř. vrstvou vrchní. Prádlo musí přiléhat bezprostředně na pokožku. Bez toho ztrácí efekt odvodu vlhkosti.


KOLEKCE PROGRESS

MIKRO LIGHT

mikroskopové foto úpletu Mikro LightJe kolekcí vysoce kvalitního prádla, výborného střihu a vzhledu, šité mimo jiné technikou plochých švů. Vyrábí se z úpletu, jehož nejzákladnější prvek - polypropylenové vlákno - nese označení mikro. Jeho vlastnosti mají za následek velice příjemný pocit při používání. Výrobek z tohoto úpletu má lehčí gramáž a je určen především jako nejspodnější a nejpohodlnější vrstva přímo na tělo. Vhodné jak pro běžné nošení, tak i pro středně a více těžké zátěžové aktivity.

Sortiment
Nátělník bez rukávů, nátělník scampolo, nátělník s krátkým rukávem, nátělník s dlouhým rukávem, spodky s krátkou nohavicí, spodky s dlouhou nohavicí, kalhotky dámské, podprsenka.

DRY FAST

mikroskopové foto úpletu DryFastJe jedinečným systémem v regulaci vlhkosti. Nesmírně zdokonaluje techniku osychání každého vlákna, na které je aplikován. DRY FAST to jsou polyesterová hydrofilní vlákna, která absorbují vlhkost a převádí ji na povrch, kde osychá. Tkanina má velice nízkou hmotnost, při čemž dlouhodobě udržuje tělesnou teplotu. Struktura dává hotovému výrobku elastičnost a měkkost a nabízí vysoký komfort při nošení. Prádlo z tohoto materiálu je vysoce odolné i při extrémních podmínkách. Navíc lze prát v pračce. Je vhodné ke sportovním činnostem, pro které je typická dlouhodobá vytrvalostní zátěž. Např. jachting, běh, chůze či běh na lyžích.

Sortiment
Nátělník bez rukávu, nátělník scampolo, nátělník s krátkým rukávem, nátělník s dlouhým rukávem, spodky s krátkou nohavicí, spodky s dlouhou nohavicí.


COMFORT

mikroskopové foto úpletuDíky své charakteristice je tato kolekce vhodná pro celoroční používání. V teplejším počasí se používá jako jediné oblečení přímo na tělo. Pletenina zaručuje vysoký výkon v odvodu potu na svůj povrch, kde má možnost se odpařovat. Zároveň svou hustší vazbou úpletu a vyšší gramáží dokáže izolovat vnitřní teplotní klima od vnějších vlivů. Tyto vlastnosti oceníte i v chladnějších zimních obdobích, kdy slouží jako základ ve vrstveném oblékání.

Sortiment
Nátělník s krátkým rukávem, nátělník s dlouhým rukávem, spodky s krátkou nohavicí, spodky s dlouhou nohavicí, nátělník rolák na zip.


COMFORT - NO WIND
Při činnostech jako je například jachting, běh či lyžování jistě ohodnotíte přednosti kolekce Comfort, která je doplněna o větru a vodě odolnou membránu nejnovější generace - No wind - v předních dílech výrobků. Tato membrána nabízí prodyšnost a při tom zaručuje optimální neprostupnost vody a větru skrze vrstvu prádla k povrchu vašeho těla.

Sortiment
Nátělník s krátkým rukávem, nátělník s dlouhým rukávem, spodky s dlouhou nohavicí, spodky s krátkou nohavicí, nátělník rolák na zip.


TECNOPILE MICRO

mikroskopové foto řezu vláknemNaše výrobky z tohoto mikrofleesu vám poskytnou optimální pohodlí při současné nejnižší možné váze. Na výrobu mikrovlákna je použita příze s více než 250 jemnými vlákny na prostoru o velikosti půl milimetru. Proto při dotyku vzbuzuje pocit lehkého kašmíru. Dle našeho úsudku je to nejluxusnější dostupné mikrovlákno. Špičkové vlastnosti, jako je měkkost, pružnost, prodyšnost, schopnost udržovat tělesnou teplotu při nízké hmotnosti materiálu a hlavně odolnost v náročných podmínkách, dávají výrobkům ten nejlepší předpoklad pro využití při všech tělesných aktivitách.

Sortiment
Pulover s dlouhým rukávem, pulover rolák na zip.

PONOŽKY
Naše ponožky jsou navrženy tak, aby splňovaly ty nejnáročnější požadavky kladené na tento druh odívání. Jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které ve své spojitosti zabezpečují pohodlí, dokonalost v odvodu vlhkosti, perfektní tepelnou izolaci a dlouhodobou odolnost a pevnost.

DOPLŇKY
Jsou i takové partie vašeho těla, které vyžadují pozornost při různých aktivitách. Každá část si zaslouží, aby se jí dle potřeby věnovala určitá péče. Proto vám nabízíme kolekci vhodných doplňků ke sportovnímu prádlu a oblečení ? čepice zavazovací, šátek trojcípý, čelenka, čelenka.

Více na www. progress-cz.cz.

redakce Ré a www. progress-cz.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>