Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Nový přívoz v Praze Modřanech
 
      Praha 17. září - Pražské Modřany s Lahovičkami propojí nový přívoz. První cestující sveze v pátek dopoledne, zkušebně bude fungovat do začátku listopadu.

 
Na loď se vejde celkem 12 osob, jezdit bude každých 20 minut nebo podle okamžitých požadavků cestujících. V Praze tak bude fungovat šest přívozů.

Důvodem pro zřízení nového přívozu s označením P6 je podle Bergmana špatné propojení obou vltavských břehů v oblasti Prahy 12. Jezdit se bude každodenně od 07:00 do 19:00, náklady ve zkušební době pražský převozník odhadl na 255.000 korun.

Nový přívoz bude stejně jako všechny ostatní fungovat v systému Pražské integrované dopravy. Cestující se mohou lodí vypravit s časovou jízdenkou MHD nebo běžnou přestupní jízdenkou. Nepřestupní doklady ani SMS jízdenky na vodě neplatí. Kočárky a jízdní kola přepraví převozníci zdarma.

V Praze již funguje pět přívozů. Přívoz P1 spojuje Sedlec se Zámky, P2 Podbabu s Podhořím a bezbariérový přívoz P3 vozí pasažéry mezi Podolím a Zlíchovem.

Loni v srpnu vypluly také dva přívozy v centru města. Přívoz s označením P4 spojil kromě vltavských břehů také všechny centrální ostrovy mezi mostem Legií a Jiráskovým mostem. Okružní přívoz P5 navázal na cyklostezky a zpřístupnil také oblast za Šítkovským jezem až k Yachtklubu v Podolí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>