Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V sobotu proběhne tradiční čištění Vltavy
 
      Praha, 8. září 2009 ? V sobotu, 12. září, proběhne již 14. ročník tradičního ?Čištění Vltavy?, na kterém se jako partner podílí Povodí Vltavy, státní podnik.

 
Kromě svozu odpadu a úhrady občerstvení pro dobrovolníky, podpoří Povodí Vltavy akci také regulací hladiny řeky.

?Tuto iniciativu velmi vítáme a vážíme si práce dobrovolníků, kteří nám pomáhají po ukončení vodácké sezony vyčistit nejnavštěvovanější českou řeku.?, komentuje akci generální ředitel Povodí Vltavy Jan Slanec. V rámci vlastní činnosti totiž Povodí každý rok po ukončení vodácké sezony jen na Vltavě odklidí odpad, jehož odvoz a likvidace dosahuje statisícových nákladů.

Povodí Vltavy v rámci této akce pravidelně hradí svoz odpadků z těžko přístupných míst, v loňském roce zlikvidovalo 2 kontejnery (zhruba 7 tun) odpadu. V zájmu větší přehlednosti a usnadnění odstraňování nečistot z řeky Povodí Vltavy sníží odtok z vodního nádrže Lipno na 6 m3/sec.

Dobrovolníci se v sobotu ráno vydají na plavbu kanoemi a rafty po úsecích z Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou, během plavby budou čistit koryto a břehy Vltavy.

Čištění Vltavy, které je součástí celosvětové akce ?Clean up the Word? (Ukliďme svět), každoročně pořádá a koordinuje Sdružení po Vltavu, které tak svou činností přispívá k udržování čistoty vody, říčních břehů a celého okolí naší nejnavštěvovanější řeky. Při čištění spolupracuje také s místní samosprávou a dalšími organizacemi (nájemci a majiteli tábořišť, občerstvení, půjčoven lodí, dopravci a další).

Petra Krainová,
tisková mluvčí
Povodí Vltavy, státní podnik
Tel: 221 401 416
Email: krainova@pvl.cz

Na území o celkové rozloze 28 708 km2 pečuje Povodí Vltavy o 4 877 km vodních toků v hydrologickém povodí řeky Vltavy a v dalších vymezených hydrologických povodích, z toho významných je 4 760 km, 18 vodních děl první a druhé kategorie, 18 plavebních komor na Vltavské vodní cestě, 46 pohyblivých a 285 pevných jezů a 17 malých vodních elektráren.

www.pvl.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>