Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Informace o dovozu potravin živočišného původu do Chorvatska
 
      21. května - Ministerstvo zahraničních věcí České republiky informuje, že v úředním věstníku Chorvatské republiky byla zveřejněna vyhláška nově stanovící množství výrobků živočišné povahy,

 
které mohou být dováženy v rámci individuálního cestovního styku přes státní hranice do Chorvatska. Jedná se o podstatné rozšíření dosavadních limitů výrobků živočišné povahy, ovšem pouze pro státní občany států Evropské unie a dále pro občany Andory, Lichtenštejnska, Norska, San Marina, Švýcarska, Farských ostrovů, Grónska a Islandu.
Uvedené limity jsou platné od 21. května 2009.
Nové limity nahrazují dosavadní limit 1 kg živočišných výrobků a jsou stanoveny diferencovaně pro různé skupiny výrobků následovně:

? Maso, mléko, masné výrobky, mléčné výrobky (zahrnuje např. salámy, klobásy, paštiky, máslo, sádlo, mouku a výrobky z mouky, těstoviny, vařené i nevařené) v množství 10 kg na cestující osobu.

? Sušené mléko pro kojence, kojeneckou stravu a potraviny pro zvláštní potřeby stravování (např. bezlepkové) v množství 10 kg na osobu, která takové potraviny konzumuje.

? Med, živé ústřice, slávky a hlemýždi v množství 10 kg na cestující osobu.

? Ryby (čerstvé, sušené, uzené, vařené), krevety, langusty, neživé ústřice a slávky v množství 20 kg na cestující osobu.

? Potrava pro zvířata (zejména psy a kočky, ale i další ?domácí mazlíčky?) v množství 10 kg pro spolucestující zvíře. Podmínkou je, že tyto výrobky určené pro krmení zvířat jsou převáženy v originálních a uzavřených baleních.

? Pro převoz vajec neplatí žádné kvantitativní limity, kritériem zůstává osobní spotřeba cestující osoby.

www.chorvatsko.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>