Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
LODĚ NA VODĚ - předváděcí akce pro veřejnost
 
      Ve dnech 27. a 28. května proběhla v Praze pod Vyšehradem v YC CERE předváděcí akce pro veřejnost - Lodě na vodě. Na akci se prezentovalo v horkých květnových dnech deset firem.

 
Partnery akce byla firma Avar Yacht a YC CERE. Akci podporovaly mediálně Radio Beat, ČRO ? Radiožurnál, noviny METRO a ČTK. Dalšími firmami,které podpořily naši akci byly Staropramen a Incheba Praha. Těm všem patří náš dík.

Ve velmi příjemném jachetním klubu CERE se poslední květnový pátek a sobotu sešly významné firmy z oboru lodí a lodních motorů, aby zde představily své novinky pro právě nadcházející sezónu. Velmi příjemnému setkání přálo i počasí, možná však až přespříliš. Tropická vedra která v tyto dny zavládla, si jistě každý ze zúčastněných bude dlouho pamatovat.

Firma AVAR ? YACHT představila nový motorový člun A 530 Sun Deck s motorem Mercury 90, pohodlnou verzi se sluneční palubou pro rekreaci. Avar Yacht dále představil menší nafukovací lodě s pevným kýlem řady Grand a na ploše před restaurací byly vystaveny nafukovací čluny se skládací podlážkou, vhodné pro snadnou přepravu 370, 470?.

Firma SACS MARINE PARDUBICE ? představila italský nafukovací člun s laminátovým kýlem SACS S 475 s motorem 50 Hp EVINRUDE E-TEC. Jedná se o základní model výrobní řady člunů SACS. Tyto čluny se vyznačují dílenským zpracováním a kompletní výbavou a v neposlední řadě výbornými jízdními vlastnostmi. Viz testy lode.cz.

MARINELL S.R.O. - adrenalinové čluny se sportovním střihem - čluny s pevným kýlem BWM RIBs. Délka 6,7 m, rychlost 90km/h, to jsou už opravdu úctyhodné parametry, které čluny dosahují díky výkonným závěsným motorům. Na akci byly představeny hned tři exempláře včetně našeho redakčního člunu, osazené motory Mercury Optimax 135 a 175 Hp a třetí člun byl osazen motorem Evinrude HO 150 Hp. K nim byly představeny přívěsy pro přepravu lodí R.H.C. do 3500 kg.

f.a.s.YACHTING - předvedla člun Bombard Explorer 500 DB s motorem Mercury 50. Jedná se o člun vhodný pro náročnou sportovní plavbu na moři. Často je využívaný zejména potápěči a záchranou službou. Zájemci mohli získat informace o všech modelech člunů firmy Bombard a Avon.

HONDA MARINE - Společnost HONDA prezentovala na předváděcí akci nafukovací čluny a motory HONDA Marine. Nafukovací čluny byly představeny s různými typy podlážek a v různých délkách od 2,5 m až do 4 metrů. Čluny byly předváděny v setech s motory HONDA o výkonech 2,3 až 15 koňských sil. Kromě toho byla k vidění i pracovní loď vyráběná firmou BG Technik určená pro rybáře a vynikající vysokou odolností a výbornými jízdními vlastnostmi za příznivou cenu.


GOMMONAUTICA - italská firma proslulá nafukovacími čluny s pevným kýlem, jedinečnými svou kvalitou, které je dosahováno zkušeností na moři. Čluny Gommonautica jsou výkonné, komfortní, bezpečné a vybavené příslušenstvím, zaručujícím pohodu a klid ve volném čase. Na vodě se prezentoval model G48 Scuba se čtařtaktním motorem Mercury 90, člun byl vybaven ve verzi pro potápění.


Auto DOMANSKÝ ? firma prezentovala na akci automobily určené pro náročné uživatele, kteří aktivně tráví volný čas. Jednalo se o novinky firem Peugeot, který zastupoval model 407 Hdi, Mitsubishi Pajero DiD long a Hyundai Santa Fé. Představené vozy jsou typickými zástupci segmentu trhu vhodné na náročné využití ať už pro účely rekreace či reprezentace při podnikání. Společným znakem je příznivý poměr cena/výkon, kdy hlavní roli hraje spolehlivost v provozu a nenáročnost údržby. Auto Domanský zároveň prodává ještě vozy Citroen.

Firma SLAM ? jachtařské oblečení ?nabízela novou moderní kolekci tradiční italské firmy z Janova. Městské kolekce se vyznačovaly neotřelou barevností a kvalitou materiálu, nechyběla ani klasika ? pánská polo trička a kraťasy, oblečení na palubu v tradičních barevných kombinacích, upoutala i nová kolekce sandálů a botiček do vody pro všechny věkové kategorie.

Poštovní spořitelna na akci prezentovala nové produkty pojištění a úvěrů na počkání a v hotovosti, jako jediná v republice nabízí nový program k postžirovému účtu nazvaný Handicap ? zvýhodněný program pro postižené občany od 18ti let, kteří jsou držiteli průkazů TP, ZTP nebo ZTP/P. Dalším zajímavým produktem je program MINI ? Maximum pro vaše děti, plnohodnotný účet za minimální poplatky pro děti od 12ti do 15ti let.

Naposled, avšak nikoli jako poslední jmenujme firmu Incheba Praha, organizátora úspěšné podzimní výstavy Lodě Praha, která návštěvníkům akce Lodě na vodě poskytla slevu 50% na vstupné.

Již od pátečního rána , kdy za ještě přijatelných teplot najížděly první lodě do areálu klubu CERE, počasí slibovalo pěkně horký den. Okolo poledního byli již všichni vystavovatelé se svými loděmi a dalšími produkty připraveni přivítat první návštěvníky. Mola byla zcela zaplněna předváděcími loděmi a vyhlídková plocha před klubem skýtala pod slunečníky příjemný stín. Odpoledne probíhaly na Vltavě předváděcí jízdy, zkoušky motorů a příslušenství.

Během pátečního podvečera se všichni vystavovatelé vzhledem k tropickému vedru rozhodli společně vyplout na Vltavu směrem do centra Prahy. Na palubu redakčního člunu Réčka za organizace majitele p.m. ? klubu Trojická ? byly na nábřeží u ústí Trojické ulice naloděny tácy a koše na večerní raut a ty pak stylově doplaveny do klubu CERE, kde již bylo k dispozici chlazené sponzorské pivo Staropramen a příjemná obsluha. V chladnějších ranních hodinách byl raut zakončen. Sobotní stejně horké dopoledne prokládané chlazenými nápoji proběhlo opět na vodě při předvádění lodí a okolo šestnácté hodiny byla akce Lodě na vodě ukončena.
Letošní extrémní počasí zřejmě částečně ovlivnilo návštěvnost, která přes propagaci zůstala za očekáváním zúčastněných. Nezklamala však Vltava, která se podle reakcí vystavovatelů i zákazníků, na předváděcí plavby jedinečně hodí a pohled ze člunu na Vyšehrad, Hradčany a Karlův most je pro všechny velice příjemným zážitkem.


V příštím týdnu budou do fotogalerie zařazeny další snímky z akce Lodě na vodě.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>