Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
boat Brno v pavilonu Z - neděle
 
      Předběžná závěrečná zpráva - Druhý ročník ve velkém stylu
Osm pavilonů plných sportu, lodí a karavanů. 230 doprovodných akcí. Dynamický růst ve všech ukazatelích: výstavní plocha se meziročně zdvojnásobila, o více než 20 % se zvýšil počet vystavovatelů i návštěvníků.

 
Mezi hosty bylo 250 olympioniků. Veletržních turnajů a exhibic se zúčastnily stovky sportovců, mezi nimi desítky medailistů z evropských a světových šampionátů, mistrů a reprezentantů ČR.

Veletrh s tematikou sportu a aktivního trávení volného času se po úspěšné premiéře v roce 2002 rozrostl do podoby tří souběžně probíhajících projektů. Do druhého ročníku tak vstoupil jako největší sportovní veletrh v České republice. Samotný SPORT Life se skládal z pěti sekcí: indoor, outdoor, fitness, street a cyklistiky s vlastním názvem BIKE Brno. V cyklistickém pavilonu V se prezentovaly snad všechny firmy působící na tuzemském trhu a podle zasvěcených šlo o největší oborovou přehlídku v okruhu 500 kilometrů.

Výstava boat Brno byla připravena ve spolupráci s boot Düsseldorf a představila kompletní paletu vybavení a služeb sahající od lodních sportů přes surfing, vodní lyžování a potápěčskou techniku až po oblečení, chartery, kluby a poradenství. Velkou pozornost vzbudily luxusní jachty. Největší z nich, modelová novinka italské loděnice Ferretti dlouhá 14,35 m v ceně 550 000 euro, byla již během veletrhu prodána českému zájemci. Centrem atraktivního doprovodného programu byl veletržní bazén, kde vedle řady exhibičních vystoupení potápěčů a záchranářů proběhlo také 1. mistrovství ČR v bazénovém rodeu.

Premiérová výstava karavanů a automobilů je výsledkem spolupráce s pořadateli Caravan Salon Düsseldorf a již po prvním ročníku aspiruje na dominantní postavení v regionu. Mezi návštěvníky byla také delegace vrcholných představitelů Svazu německých výrobců karavanů CIVD (Caravaning Industrie Verband Deutschland). Členové svazu navštívili stánky svých dealerů a dovozců, setkali se s novými obchodními partnery a seznámili s veletržním areálem. ?S realizací výstavy jsme velmi spokojeni a současně příjemně překvapeni. Účast našich členů na příštím ročníku budeme velmi aktivně podporovat,? shodli se představitelé CIVD. Někteří vystavovatelé již teď oznamují, že na dalším ročníku obsadí výrazně větší plochu, takže výstavě Caravaning Brno bude v roce 2004 s největší pravděpodobností věnován ještě jeden pavilon.

V rámci odborného doprovodného programu se uskutečnilo celostátní setkání Českého klubu olympioniků ?Ave Athenae 2004? s rekordní účastí 245 členů, třídenní mezinárodní konference Sportovně pohybové aktivity ve vztahu ke zdraví a kvalitě života, konference pro majitele a manažery fitness center se stovkou účastníků a řada přednášek a prezentací. Nesmírně bohatá byla soutěžní část doprovodného programu, z níž jmenujeme alespoň několik nejzajímavějších akcí: závod horských kol Merida SPORT Life Cup, Mistrovství ČR v lezení na obtížnost a v boulderingu, turnaje v boxu, házené, florbalu, streetballu, badmintonu a dalších sportech.

Přes nepřízeň počasí si veletrhy prohlédlo téměř 30 000 návštěvníků ? obchodníků a vrcholových i rekreačních sportovců. Přijeli z celé ČR i dalších 19 států, především ze Slovenska, Polska, Rakouska, Itálie a Německa.

V tiskovém středisku se během čtyř dnů akreditovalo 242 zástupců médií z devíti zemí (Itálie, Izraele, Maďarska, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska). více zde

boat Brno v pavilonu Z - sobota

Tanec na vodě - v pavilonu Z se za bouřlivého povzbuzování diváků a hudebního doprovodu odehrálo 1. mistrovství ČR v bazénovém rodeu. Program kvalifikačních závodů vyvrcholil finálovým bojem v kategoriích C1 (kanoe muži) a K1 (kajak muži).

Mezi pěti nejlepšími kanoisty ?singlíři? si po čtyřech vyřazovacích kolech vybojoval vítězství Richard Hrček řečený ?Ríša?, pořadatel známého jarního závodu v rodeu na divoké vodě v Hradci nad Moravicí. Druhý skončil předseda České národní asociace rodea na divoké vodě (CNAWR) Štěpán Fiedler z Prahy (?Řezník?). Třetí příčku obsadil Filip Karásek (?Filous?), jeden z účastníků úspěšné expedice Ganga 2003, se kterou se v sobotu dopoledne na prezentaci mohli seznámit i návštěvníci pavilonu Z.

Mezi pěti finalisty kategorie K1 dominoval juniorský reprezentant Jakub Němec z Plzně řečený ?Čuro?, který s přehledem porazil všechny seniorské závodníky. Stříbro si z Brna do Jablonce nad Nisou odveze ?Severský princ? Jan Kolář a třetí místo patří Petru Prausemu (alias PP) z Prahy. Více na

Doprovodný program v hale Z na neděli 16.11. 03 na boat Brno

10.00 hod
ČANY a český námořní jachting
(Ing. Petr Ondráček, CSc., president ČANY)

10.30 hod
Poprvé na loď (Ing. Jiří Zindulka)

11.15 hod
Jak se stát kapitánem
(Petr Kundrata)

12.00 hod
Jak závodit na moři
(Jaroslav Korytář)

12.30 hod
Stavět loď nebo si ji půjčit
(Josef Rössler)

13.00 hod
Jachting a potápění v Chorvatsku
(garant: HTZ Praha)


V sobotu 15.11. je veletrh boat Brno určen pro veřejnost, což se výrazně projevilo na návštěvnosti veletrhu. Na podiu probíhá doprovodný program - přednášky, prezentace a promítání, v přilehlém bazénu kvalifikace ve vodáckém ródeu.

Doprovodný program v hale Z na sobotu 15.11.03 na boat Brno

09:00
Vodácké filmy ? Korsika, MS v rodeu Graz 2003-11-15

10:00
Expedice ganga 2003 (P. Jančar)

10:40
Ukázka Vodní záchranné služby (VZZ ČČK)

11:00
MČR v bazénovém ródeu ? prezentace rodea, krátký film, kvalifikace C1

12:00
Seakajaking ? prezentace a promítání (P. Novotný)

12:40
Nepál ? prezentace a promítání (J. Beneš)

13:00
MČR v bazénovém ródeu ? kvalifikace K1

14:00
Poroeno ? český prvosjezd této laponské řeky (J. Loskut)

14:20
Firemní prezentace ? Vodák Sport

14:40
Ukázky Vodní záchranné služby (VZZ ČČK)

15:00
MČR v bazénovém ródeu ? finále a vyhlášení výsledků

16:00
Vodácký kanál v Brně ? Pisárkách ? představení projektu (garant: Vodák Sport)

16:20
Firemní prezentace ? Gumatex

16:40
MS v raftingu Lipno 2003, Svaz vodáků ČR (O. Panenka)

17:00
Zábavná soutěž pro všechny ? eskymování

17:30
Promítání ? expedice Řecko 2002, Čunovo (P. Smolinský)

Boat Brno - čtvrtek

Druhý ročník veletrhu boat právě odstartoval. V zetku se prezentuje stovka vystavovatelů z oborů lodě, lodní motory, vybavení, příslušenství, charter, potápění.

V hale je umístěn bazén, kde probíhá v průběhu celého veletrhu doprovodný program. K vidění jsou ukázky potápění a dalších vodních sportů. Souběžně probíhá na přilehlém pódiu série přednášek s odbornou tématikou.
V zetku můžete shlédnout spektrum nafukovacích i pevných motorových člunů, kajaky, kanoe, pramice, řada dovozců nabízí zavedené i nové modely plachetnic.


Svůj šatník můžete obohatit o novější a funkčnější modely oblečení na palubu či pod vodu , případně doplnit Vaše potřebné vybavení na palubě a na cestách k vodě.




Večer je pro vystavovatele připraven v kongresovém centru zahajovací raut ? studené a teplé pulty , moravská vína a brněnské pivo, doprovodný program s hudbou k tanci a neomezená zavírací hodina.





Navštivte boat Brno ? do neděle 16.11. 2003

.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>