Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
MOŘE - Phillip Plisson
 
      V těchto dnech byla na trh uvedena velkoformátová obrazová publikace od slavného fotografa Phillipa Plissona. Na 412 stranách si můžete vychutnat jedinečný talent tohoto milovníka moře.

 
Velkoformátová obrazová publikace od slavného francouzského fotografa Philipa Plissona, který je fotografem více než dvacet pět let, popouští uzdu své vášni: moři. Skloňuje je ve všech jeho náladách. Prostor jeho oblíbených závodů je spjat s přímořskými krajinami, legendárními velkými plachetnicemi, se vzdálenými útesy, majáky obklíčenými zuřícími bouřemi a závody na dlouhé trasy, kde Philip Plisson dokonce vystihuje samotu námořníka tváří v tvář živlům. Množství slov, která vyjadřují všechno představitelné, co se váže k moři.

Nadání Philipa Plissona však spočívá především ve schopnosti odstínit obraz, který představuje sama příroda. Blíží se tím jakési fotografii-malbě. Po způsobu Turnera a velkých malířů moře dokáže zachytit světlo oceánu. Kromě talentu, tohoto dobývání krásy, jsou tu však ještě hodiny a hodiny práce strávené čekáním na pravé osvětlení, kilometry cest po souši, na moři i ve vzduchu při hledání toho nejkrásnějšího místa, toho nejkrásnějšího snímku. Je to kniha pro ty, kteří chovají stejnou citlivost pro nesmírnost mořské modře.

V knize kromě jiného najdete:
Předmluvu od francouzského spisovatele Yanna Quefféleca.

O autorovi
Philip Plisson, fotograf rozsáhle uznávaného talentu, který byl přijat roku 1991 do historického a úzkého kruhu malířů francouzského námořnictva, se oddává své vášni již více než dvacet pět let. V roce 1982 ho jeho láska odvádí od břehů Loiry a Sologne, aby se definitivně v La Trinité-sur-Mer, přístavu, ve kterém již od dětství tráví prázdniny. Jeho práce nyní čítá více než 220 000 snímků a 26 publikací, uspořádaných během deseti let.

Publikaci si můžet objednat prostřednictvím www.yachtshop.cz.

redakce Ré a Nakladatelství Slovart

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>