Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Skončila výstava Lodě & Karavany 2003
 
      V neděli se uzavřely brány pražského letňanského výstaviště za již pátým, tradičním ročníkem výstavy lodí a karavanů. Letošní ročník však byl jiný.

 
Každý návštěvník si musel změny všimnout hned po vstupu do výstavní haly. Ti, kteří byli zvyklí na Lodě&Karavany chodit zejména kvůli lodím, nejdříve museli projít nejméně polovinou haly zaplněnou karavany, aby se konečně ocitli mezi loďařskými firmami. Ani všichni tradiční vystavovatelé se ovšem letošního ročníku proti očekávání neúčastnili jako v minulých letech. Postrádali jsme například expozice firem Mikulas Maritime, Habal, TPS, Jacht Servis Jeníček, Yacht Center, Alfa Yacht, Diamond Marine a další. To, aby na této výstavě chyběly tyto významné firmy, se stalo letos poprvé a příčinu lze hledat nejspíš v nejistotě vystavovatelů související s nabídkou nových výstav, a to především úspěšného podzimního Boat Brno. Ve hře je ovšem ještě další podzimní výstava jejímž pořadatelem je Incheba Praha a jejíž první ročník již loni proběhl. Mnozí vystavovatelé tedy v tuto dobu s nemalými investicemi do účasti na výstavách vyčkávají. Pro návštěvníka to ovšem může znamenat leckdy komplikace.

Přesto všechno jsme se na pražské jarní výstavě dočkali také novinek, když se návštěvníkům představily nové firmy se svými exponáty. Pokud zvolíme abecední pořadí, byly to zejména Adria - Event, Bohemiyacht, Gommonautica, Lastminutecharter a Sacs. Mezi novými exponáty mohli návštěvníci u nás poprvé vidět nafukovací člun s pevným kýlem Bombard 620, který představila firma F.a.s. yachting, nafukovací člun s pevným kýlem Lomac, který přivezla a kromě již osvědčeného BWM 670 také vystavila firma CZpartner, nafukovací člun s pevným kýlem Joker firmy Aquamarine, kajutové motorové čluny Event firmy Adria group, nafukovací člun s pevným kýlem Sacs a konečně poslední ze stále početnější rodiny nafukovací člun s pevným kýlem firmy Gommonautica.

Motorové čluny Bayliner, Glastron a Bavaria vystavovala firma Radek Mašín, lodě Regal a Sea Line Česká lodní doprava. Další motorové lodě byly k vidění u stánků firem Rio Boats Galeon Yacht a Bemex.
Letos ovšem chyběly velké plachetnice. Přivezly je jen čtyři firmy. První z nich, Jeanneau Sun Odyssey 32.2, vystavovala pražská firma F.a.s. yachting, druhou a sice Costu přívezl z Brna Avar Yacht, třetí, sportovně-rekreační hliníkovou plachetnici vystavovala Lika Navata a konečně největší, Bavarii 38 přivezla firma Baotič yachting.

Již tradičně vysokému zájmu návštěvníků se těší firmy, které pořádají kapitánské kurzy a zprostředkovávají pronájem lodí. I v tomto segmentu přibyla konkurence, když na veletrhu byla představena nová internetová adresa, kde je soustředěna nabídka nejzajímavějších lastminute zájezdů - www.lastminute.cz. Nově, ačkoliv v oboru působí již řadu let, se na výstavě představila firma Air Marine, která je pořadatelem podzimního jachtařského klání v Chorvatsku pod názvem "Tour de champagno". Z oboru dále nachyběly firmy Vltava Yacht, Jachting Zindulka, Sun Yacht.

Přívěsné lodní motory vystavovala firma American Motors. Na stánku si mohli návštěvníci prohlédnout motory od těch nejmenších až po 75k silný čtyřtakt. Kromě toho American motors vystavoval rovněž oblíbené nafukovací čluny s pevným kýlem Valiant v různých velikostech. V rámci podpory prodeje byly pro návštěvníky připraveny ve spolupráci s naším serverem "Klubové karty", na něž lze získat 10% slevu při nákupu příslušenství a spotřebního materiálu.

V tuto chvíli je tedy již letošní jarní výstavní sezóna minulostí a nám nezbývá než honem dokoupit vybavení a vyrazit do nové lodní sezóny. K tomu, aby byla úspěšná Vám budeme samozřejmě neustále připraveni pomáhat aktuálními informacemi.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>