Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Jaké bylo Jachtařské fórum na výstavě Boat Brno 2002
 
      Jachtařské fórum proběhlo v sobotu za značného zájmu návštěvnníků a odborníků. Fórum bylo zahájeno předsedou ČSJ Ing. Karlem Bauerem, CSc., který se dále věnoval okruhovému jachtingu. Následující blok o námořním jachtingu a činností ČANY presentoval její president a odborný garant fóra Ing. Petr Ondráček CSc.

 
. O widsurfingu hovořil president Marek Raška. Další blok se věnoval představení činnosti vodních záchranářů ČSJ (Karel Švec), úspěchů a záměrů ProYacht týmu (Ing. Jan Myslík) a týmových soutěží Team Racing (Ing. Marek Pavlovský). Hvězdou programu byl Richard Konkolski, který pozoruhodným způsobem popsal histori a perspektivy vývoje závodění a jejích vrcholných regat - Americký pohár, Fastnet, Sydney - Hobart a závodů osamělých mořeplavců OSTAR a BOC.

Ve svém vystoupení rovněž představil projekt přeplavby Niké do budovaného Muzea českého jachtingu a odpověděl na četnou řadu dotazů na události z jeho bohaté závodní kariéry, publikační činnosti a současných aktivit.

Z oblasti námořního jachtingu byly dále presentovány zkušenosti z charterových plaveb (Ing. Martin Štikar). Vývoj a výsledky našeho závodění v současnosti, jakož i další vývoj popsal 1. mistr republiky v závodech offsshore (Pohár Niké) Jaroslav Korytář. Jeho přednáška byla doplněna ukázkami videa z účasti lodi Hébé III na letošním mistrovstvi světa a Evropy. Ing. Miroslav Kluc se věnoval problematice jachtingu tělesně postižených.

Fórum bylo zakončeno videoprojekcí z obou mistrovství ČR - Pohár Niké (Offshore) a 6. Česká námořní rallye (Inshore), plavbami Štíra II J. Rösslera, závodů ProYacht týmu ...

Jachtařské fórum bylo rozhodně dobrou příležitostí pro propagaci našeho jachtingu a jeho aktivit, což potvrzuje řada ohlasů jeho účastníků, na webu a v tisku. Více informací o průběhu výstavy a fóra najdete na webu www.yachting.cz a www.lode.cz.

ČANY měla vyčleněnu část stánku ČSJ. Za technické podpory Yachting.cz šéfredaktor Zpravodaje Ing. Petr Kundrata po všechny dny propagoval stávající a připravované knižní jachtařské publikace a materiály naší organizace. Zájem předčil naše očekávání a potvrdil, že činnost ČANY je pro naši jachtařskou veřejnost potřebná a přitažlivá.

Pořadatelům výstavy Boat Brno je třeba poděkovat za podporu a technické zajištění fóra a popřát mnoho úspěchů v dalších ročnících.

Ing. Petr Ondráček, CSc.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>