Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Tankujte včas
 
      V současné době se hromadí zprávy, že na pobřeží EU jsou problémy s tankováním pohonných hmot.

 
Problémy na čerpacích stanicích Flash na Jadranu a pobřeží EU.
V současné době se stále častěji objevují zprávy o problémech s doplňováním paliva na čerpacích stanicích lodí v zemích sousedících s Jaderským mořem a obecně na pobřežích EU. Co je třeba vzít v úvahu? Mnoho milovníků vodních sportů v současné době hlásí problémy s čerpacími stanicemi pro lodě na pobřeží Středozemního moře mezi Apeninským a Balkánským poloostrovem a na pobřeží dalších evropských zemí. Není to proto, že by tam nebylo palivo - je tam. Skutečným problémem je, že mnoho čerpacích stanic je v současné době zcela uzavřeno nebo jejich otevírací doba byla v krátké době a bez předchozího upozornění změněna, tedy zkrácena.

Důvodem jsou prý personální problémy.

Na dotaz bylo postiženým, kteří kotvili před zavřenými čerpacími stanicemi, řečeno, že v současné době existují v celé EU "problémy s personálem". Zejména v Chorvatsku, Itálii a na španělské pevnině má mnoho společností problém najít nebo udržet vhodné zaměstnance. "Zrovna dnes jsme odtáhli člena SeaHelp z ostrova Ist severně od Zadaru v regionu Dalmácie do Mali Lošinj, protože čerpací stanice na severu ostrova Ist byla několik dní uzavřena kvůli propouštění," říká výkonný ředitel SeaHelp. Wolfgang Dauser .

Z uvedených důvodů je v současné době také velmi obtížné udržovat v aplikaci Sea-Help aktuální otevírací dobu lodních čerpacích stanic, protože v některých případech je "otevírací doba několikrát denně zkrácena a krátce poté opět prodloužena". SeaHelp doporučuje všem sportovním skipperům, aby co nejdříve zkontrolovali situaci na blízkých čerpacích stanicích a v případě potřeby hledali alternativní paliva. Nádrž lodi / jachty by nikdy neměla být prázdná, aby byl zachován odpovídající akční rádius. Sportovní skippeři by měli mít vždy rezervu v nádrži. Zavolání na čerpací stanici, kterou plánujete navštívit, předem pomáhá vyhnout se nepříjemným překvapením. Osvědčilo se předem zavolat na příslušné čerpací stanice pro lodě, zda a kdy mají aktuálně otevřeno a zda je dostatek paliva. Protože: nedostatek personálu se prý dotýká i dopravních společností, které by palivo rozvážely. Máte-li možnost natankovat nějaké palivo do rezervních kanystrů, měli byste tak učinit.

Jak zaznívá například od odpovědných úřadů v Chorvatsku, očekává se, že nejpozději do začátku hlavní sezóny se situace vrátí do normálu, aby bylo možné opět spolehlivě zaručit zásobu paliva na čerpacích stanicích lodí, zhruba tedy od poloviny června.

Problémy na čerpacích stanicích INA na Jadranu a pobřeží EU.

Stále více práce v poslední době muselo dělat stále méně zaměstnanců a mnozí dali výpověď. V posledních několika sezónách bylo možné pozorovat, jak se postupně snižoval počet zaměstnanců na čerpacích stanicích v oblasti Jadranu i mimo něj. Některé práce, které před několika lety vykonávalo několik zaměstnanců, nyní museli vykonávat jednotliví zaměstnanci. To prý vyvolalo přehnané nároky a nespokojenost zaměstnanců, kteří pak v práci skončili. Provozovatelům tedy nezbylo než zkrátit otevírací dobu v některých případech na tři až pět hodin denně nebo čerpací stanice denně úplně zavřít - na úkor loďařů.

SeaHelp bude v tuto chvíli nadále podávat zprávy o situaci na čerpacích stanicích a bude se snažit v tomto ohledu udržovat aplikaci Sea-Help v maximální možné míře aktuální.

24hodinové tísňové volání v Evropě: 0043 50 43 112

V případě nouze lze záchranné čluny SeaHelp zavolat pomocí praktické aplikace SeaHelp nebo zavolat na bezplatnou tísňovou linku pro Evropu 0043 50 43 112 (nebo alternativní nouzové číslo pro Evropu 00385 919 112 112.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>