Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Stolní gril od firmy Cobb - bezpečné grilování na vaší lodi
 
      

 
Recepty -Grilované kuře s čerstvým rozmarýnem, žampiony a pečenými bramborami.

Použité suroviny
- 1 čerstvé kuře (cca 1 - 1,5 kg)
- 1 plechovka piva 0,3 l
- snítka čerstvého rozmarýnu
- špetka soli a pepře (nebo grilovací koření)
- cca 15 až 20 očištěných malých žampionů
- 0,5 kg opraných malých ranných brambor

Očištěné kuře osolíme a okořeníme, do břišní dutiny vložíme snítku čerstvého rozmarýnu. Malé brambory zabalíme do alobalu, každou jednotlivě. Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 - 4 minuty, až přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb poklop a necháme pár minut rozpálit. Mezitím připravíme kuře. Otevřeme plechovku piva, polovinu vypijeme a pak jí vtlačíme do břišní dutiny kuřete otvorem nahoru. Plechovka musí být 0,3 litru. Sundáme poklop z Cobbu, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 0,25 l vody a naskládáme zabalené brambory. Dáme na gril mřížku a na ni usadíme kuře tak, aby bylo fixováno třemi body - plechovkou a nohama. Nasadíme nástavec na gril a přiklopíme poklop. Necháme asi tři čtvrtě hodiny až hodinu (podle velikosti kuřete) grilovat, pak odklopíme a na grilovací mřížku okolo kuřete dáme malé žampiony a znovu přiklopíme a grilujeme ještě cca. 20 minut. Poté kuře a žampiony sundáme, vyjmeme brambory, sloupneme alobal a servírujeme.

více info na www.cobb-grily.cz

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>