Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Vabroušek našel ve veslování na trenažéru překvapivě přemožitele
 
      Nečekaný skalp Michala Vabrouška získal ve druhém kole Českého poháru ve veslování na trenažéru Martin Kubrycht. V kategorii lehkých vah porazil v sobotu v Litoměřicích mistra světa z loňského roku a několikanásobného světového medailistu o čtyři desetiny sekundy.

 
Nestalo se tak ale v přímém souboji, protože Vabroušek se přihlásil na poslední chvíli a neúčastnil se tak odpoledního finálového bloku, ale startoval již dopoledne. Vedle Kubrychta si druhé vítězství v poháru připsali Ondřej Synek, jenž porazil o pouhou jednu desetinu Jana Schindlera, a Miroslava Knapková.
Závod ženských lehkých vah vyhrála Pavlína Křtěnová. Třetí díl Českého poháru se uskuteční 2. února v pražském hotelu Pyramida. Závěrečný závod, který bude hostit 16. února Děčín, bude současně mistrovstvím České republiky. Výsledky:
Muži: 1. Synek 5:55,2, 2. Schindler 5:55,3, 3. Makovička (všichni Dukla Praha) 6:00,1. Muži - lehké váhy: 1. M. Kubrycht (Pardubice) 6:18,8, 2. Vabroušek 6:19,2, 3. Jelínek (oba Dukla) 6:25,8. Ženy: 1. Knapková (Slavia Praha) 7:00,2, 2. Žižková (Olomouc) 7:04. Ženy - lehké váhy: 1. Křtěnová (Smíchov) 7:11,3, 2. Jelínková (Pardubice) 7:24,10, 3. Lukšová (Slavia) 7:26,8.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>