Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Kajakářka Pavelková vyhrála kvalifikaci na závod SP v Troji
 
      Irena Pavelková vyhrála dnes na umělém kanálu v Praze-Troji kvalifikaci kajakářek na závod Světového poháru. Čtvrtá závodnice průběžného pořadí seriálu kralovala s přehledem oběma kvalifikačním jízdám. Dvojnásobná olympijská vítězka a vedoucí závodnice SP Štěpánka Hilgertová obsadila třetí pozici, hned za ní skončila Marcela Sadilová.

 
Na druhé místo se vklínila Slovenka Elena Kaliská. Pavelková zajela v prvním kole čistou jízdu, v druhém se v závěrečném náročném úseku dotkla branky. "Střední a spodní pasáž trati daly zabrat," přiznala kajakářka. "Devátá branka a poslední osmnáctá byly asi nejtěžší na projetí. Jinak se jelo docela rychle," konstatovala Pavelková, která půjde do nedělního finálového závodu s jediným cílem: "Chci vyhrát, samozřejmě," prohodila vesele. Náročnější úseky daly zabrat i Hilgertové, která dostala dvousekundovou penalizaci za dotek už v prvním kole. "Mám dojem, že se v poslední době trať staví tak trochu proti slalomářům, aby to neměli po vodě. V závěru mi už docházely síly," zhodnotila největší favoritka závodu první část kvalifikace. "Ale jelo se mi dobře a s výsledkem mohu být taky spokojená. Kvalifikace pro mě moc neznamená, nejdůležitější je, abych postoupila," dodala Hilgertová.
V kvalifikaci singlkanoistů si z českých reprezentantů vedl nejlépe Ondřej Pinkava, který první kolo dokonce fantastickým časem vyhrál. V druhém se jednou dotkl branky a klesl na třetí místo. "Nijak mě to nepřekvapuje. Ondřej podával v poslední době stabilně dobré výkony," zhodnotil kvalifikaci šéftrenér českých kanoistů Jiří Pultera. Pinkava vedl po první části kvalifikace před druhým Slovákem Michalem Martikánem o rovné tři desetiny sekundy. Martikán, olympijský vítěz z Atlanty, nakonec kvalifikaci vyhrál. Za ním skončil Australan Robin Bell a čtvrté místo za Pinkavou obsadil další český reprezentant Stanislav Ježek. Do nedělního závodu se kvalifikovali ještě Tomáš Indruch a Jan Mašek.
Výsledky - kvalifikace: Muži: C1: 1. Martikán (SR) 185,84 (4), 2. Bell (Austr.) 188,95 (0), 3. Pinkava 189,34 (2), 4. Ježek 190,39 (0), ...7. Indruch 193,21 (0), 13. Mašek (všichni ČR) 195,54 (2). Ženy: K1: 1. Pavelková (ČR) 198,46 (2), 2. Kaliská (SR) 200,44 (0), 3. Hilgertová 202,01 (2), 4. Sadilová 206,18 (2), ...7. Řihošková (všechny ČR) 212,03 (2).

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>