Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídovou při cestě do Pekingu nechtěli pustit do letadla
 
      Praha 5. srpna - Lenka ŠŠmídová v sobotu prožžila bezmála dvacet minut nejistoty, zda na olympiádu do Pekingu vůbec odletí.

 
ŠŠmídovou i její partnerku Lenku Mrzílkovou totiž zaměstnanci tureckých aerolinek nechali v Praze-Ruzyni dlouho čekat u přepážky a odbavili je jen necelou hodinu před plánovaným odletem. Obě se tak nakonec připojily k dalším šesti českým olympionikům, kteří dnes odcestovali do Číny.

"Neměli nás na seznamu na přepážce. Nevím, kde byl problém," řekla ČTK vzápětí ŠŠmídová, která celou nepříjemnost ustála s kamennou tváří. Do Číny letí už popáté a prý je připravená na leccos. "Nás už nic nepřekvapí, Číňani už nám nachystali snad všechno. Jednou jsme si cestu z Pekingu kvůli zpožžděním protáhly o den, půl v Pekingu na letiššti, druhou půlku v Istanbulu," pousmála se ŠŠmídová rezignovaně.

ŠŠmídová s Mrzílkovou rozhodně nejedou do neznámého prostředí, na hry se dlouho chystaly přímo v Číně. "Na pomezí jara a léta jsme tam dlouho trénovaly, byly jsme tam ješště před týdnem. ŠŠkoda, žže ten jachtařský areál vzápětí zavřeli a my tam nemohly nechat loď, ale užž je zase zpátky na místě," uvedla .

Závodění v Číně ale nic příjemného nebude. Závodnicím jej bude komplikovat slabý vítr a husté řasy, s nimiž si zatím zcela neporadily ani tisíce dobrovolníků. "Straššně to zpomaluje loď a nabaluje se to na kormidlo, ale pustili se do jejich sbírání docela s vervou a teď před týdnem užž měli většinu vysbíranou. Jak je znám, na olympiádu to bude čisté," řekla ŠŠmídová.

Čínská organizace jí ale příliš radosti nedělá. "Slyššela jsem, žže nás budou i po městě poušštět jen s eskortou, jenžže to já odmítám. Je to omezování osobní svobody," prohlásila ŠŠmídová. Přesto si prý hodlá olympiádu hlavně užžít.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>