Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Fenclová ztrácí na příčku zajišťující olympiádu 24 bodů
 
      Auckland (Nový Zéland) 19.března - Už jen teoretickou šanci kvalifikovat se na olympijské hry v Pekingu má Veronika Fenclová. Česká reprezentantka ve třídě Laser Radial ztrácí před závěrečným dnem mistrovství světa v novozélandském Aucklandu 24 bodů na poslední místo, které zaručuje účast na olympiádě. Na šampionátu zatím doplácí především na problémy s počasím.

 
Potíže s větrem připravily Fenclovou v úterý o páté místo v páté rozjížďce. "Po rychlém uvolnění po startu a na horní bójce byla Veronika na pátém místě. I ve slábnoucím větru si taktickou jízdou držela pozici, jenže komise z neznámých důvodů nezkrátila trať a rozjížďku nakonec přerušila pro totální bezvětří," litoval kouč Fenclové Jakub Kozelský.
"Vpodvečer odstartoval další pokus, v druhém kole si nakonec Veronika zajistila slušné dvanácté místo," pokračoval trenér. Posteskl si, že také dnes podmínky na vodě jeho svěřenkyni příliš nenahrály. "Zůstaly nepříjemné ostré vlny, což je pro české jachtaře většinou oříškem, takže dnes zklamala rychlost. Všechny tři jízdy si byly podobné," uvedl Kozelský.

Fenclová ztrácí před finálovým dnem na šesté postupové místo v redukovaném pořadí, které drží Dánka Maiken Schuttová, 24 bodů. "Stále žijeme, ale spíš už jen teoreticky. Ve čtvrtek jsou v plánu dvě rozjížďky, Veronika musí zariskovat," dodal Kozelský.

Průběžné výsledky:
1. Li-ťia Sü (Čína) 45 b., 2. Van Ackerová (Belg.) 49, 3. Steyaertová (Fr.) 58, ...36. Fenclová (ČR) 163.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>