Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Fenclové se vzdaluje účast na olympiádě
 
      Auckland (Nový Zéland) - Veronice Fenclové se vzdaluje účast na olympijských hrách v Pekingu. Česká reprezentantka v lodní třídě Laser Radial ztrácí na světovém šampionátu v novozélandském Aucklandu po třech jízdách devatenáct pozic na chorvatskou soupeřku, která drží poslední, šesté místo v redukovaném pořadí pro olympiádu.

 
Během úvodních tří dnů se na šampionátu odjely jen tři rozjížďky, program prvního dne zrušilo bezvětří. Fenclová na úvod obsadila 19. a 17. místo, ale dnes ve slabém větru finišovala až jako 33. "Veronika měla po dobrém startu slušnou první stoupačku, nicméně na konci byla přeci jen lepší pravá strana. Druhá stoupačka vyšla opět extrémně vpravo, takže Veroniku potkal propad pořadím," uvedl z dějiště její trenér Jakub Kozelský.

V celkovém pořadí klesla Fenclová až na 41. místo, mezi zeměmi, které se ještě nekvalifikovaly do Pekingu, je momentálně desátá. Účast na olympiádě si zajistí šestice lodí, poslední postupovou příčku zatím drží Chorvatsko.

"Nebezpečné jsou hlavně Chorvatsko, Řecko, Dánsko, Portugalsko, Irsko, Brazílie, Španělsko a teď i Paraguay, může překvapit Rusko a Singapur," pokračoval Kozelský. "Že to bude těžké, to jsme čekali, ale že až takhle, to jsem netušil. Nicméně závod teprve začal a ještě se může hodně změnit. Bohužel předpověď větru je opravdu špatná," posteskl si kouč.

V úterý jsou v Aucklandu na programu tři kvalifikační rozjížďky.

Průběžné pořadí:

1. Steyaertová (Fr.) 9 b., 2. Van Ackerová (Belg.) 10, 3. Blancková (Austr.) 13, ...41. Fenclová (ČR) 69.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>