Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Michael Maier skončil na světovém šampionátu Finn třicátý
 
      31. ledna - Melbourne - Michael Maier obsadil třicáté místo na světovém šampionátu lodní třídy Finn. Regatu v Melbourne ovládl dvojnásobný olympijský vítěz Ben Ainslie z Británie, který si svůj jubilejní pátý triumf.

 
Maier sice dokázal ve třetí rozjížďce dojet na druhém místě, ale do boje o čelní příčky nepromluvil. Závod zvaný Zlatý pohár se rozhodoval až v samém závěru, před poslední jízdou měl Ainslie před Danem Slaterem z Nového Zélandu náskok jediného bodu.

"Ve třídě Finn je nyní velká konkurence, a tak jsem nadšený, že jsem vyhrál a těším se, že na sobě do olympiády v Číně ještě více zapracuji," uvedl vítězný Brit. Druhý z Čechů Michal Hrubý skončil na 55. příčce.
V Melbourne šlo vedle světových medailí také o poslední místa pro olympijské hry. Maier má účast v Pekingu jistou už od loňského mistrovství v portugalském Cascais, kde se v redukovaném pořadí vešel mezi postupující devatenáctku závodníků.

Účast na olympiádě si už vedle něj vybojovali také Martin Trčka v Laseru a Lenka Šmídová s Lenkou Mrzílkovou ve dvouposádkové třídě 470. V březnu se ještě pokusí ve třídě Laser Radial postoupit do Pekingu bývalá partnerka Šmídové Veronika Fenclová.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>