Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Šmídová s Mrzílkovou jsou blízko k účasti na olympiádě
 
      30. ledna - Šmídové s Mrzílkovou podobně jako v pondělí i včera vyšla lépe první rozjížďka. V té obsadily deváté místo, jenže v průběhu dne se opět propadly a v druhé jízdě skončily sedmnácté.

 
Mezitím si vyměnily pořadí jejich největší konkurentky: o bod před českou posádku se už dokázaly dostat Švýcarky Rolová a Thilová, naopak za Šmídovou a Mrzílkovou klesly Saariová s Wulffovou z Finska. Neratovické závodnice si před nimi na posledním postupovém místě pro Peking udržují poměrně bezpečný devítibodový náskok.

"Když se ale podíváte na rozpětí v těch výsledcích, tak devět bodů není žádná velká jistota. Holky navíc mají už škrtačku za sebou, nesmějí se dopustit žádné chyby typu protestu nebo předčasného startu," řekl předseda jachtařského svazu Karel Bauer.

Regata v Melbourne je pro české jachtařky poslední příležitostí probojovat se na olympiádu. V současné době mají letenky do Pekingu jisté pouze zkušený Michael Maier ve třídě Finn a Martin Trčka v Laseru.

O účast na olympijských hrách bojovali v Melbourne i mladíci Ondřej a Pavel Bobkové, kteří ovšem po pádu do bronzové skupiny ztratili naději na lepší výsledek. "Kluci zajeli dobře v minulém závodě v Melbourne, ale ukázalo se, jak velký je rozdíl mezi Světovým pohárem a mistrovstvím světa. Na šampionátu pracují nervy, přesto jsou z hlediska budoucnosti velkým příslibem," uvedl Bauer.

Výsledky:
Muži (po 12 rozjížďkách): 1. Marinho, Nunes (Port.) 51 b., ...75. O. Bobek, P. Bobek (ČR) 188.
Ženy (po 12 rozjížďkách): 1. Maxwellová, Kingsolvingová (USA) 46 b., ...22. Šmídová, Mrzílková (ČR) 141.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>