Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová s Veronikou Fenclovou skončily na ME v Řecku třinácté
 
      11. června - Soluň (Řecko) - Lenka Šmídová a Veronika Fenclová skončily jako třinácté na Mistrovství Evropy olympijské lodní třídy 470. Loňské prvenství na šampionátu v řecké Soluni obhájily Němky Stefanie Rothweilerová a Vivien Kussatzová.

 
Šmídová s Fenclovou zaznamenaly vůbec nejhorší výsledek za období své dosavadní spolupráce, která trvá od začátku ledna. Ve dvou závodech Světového poháru sice dokázaly dojet na medailové příčce, ovšem otevřený evropský šampionát, jehož se účastnily i mimoevropské jachty, jim příliš nevyšel.

Po první rozjížďce byly české reprezentantky na třetím místě, jenže nezvládly čtvrtou a osmou rozjížďku a nakonec finišovaly až na třinácté pozici.
Německé favoritky Rothweilerová s Kussatzovou udělaly hlavní krok za obhajobou titulu hned na začátku regaty, když vyhrály obě úvodní rozjížďky. Stříbro vybojovaly Italky Giulia Contiová s Giovannou Micolovou, třetí skončily Elise Rechichiová a Tessa Parkinsonová z Austrálie.


Výsledky - třída 470:

1. Rothweilerová, Kussatzová (Něm.) 47 bodů, 2. Contiová, Micolová (It.) 52, 3. Rechichiová, Parkinsonová (Austr.) 71, 4. Saccheggianiová, Cecconiová (It.) 78, 5. Rolová, Thiloová (Švýc.) 79, 6. Clarková, Merghenthalerová (USA) 87, ...13. Šmídová, Fenclová (ČR) 107.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>