Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová skončily s Veronikou Fenclovou druhé v závodě SP
 
      10. dubna - Mallorca (Španělsko) - Hned v druhém společném závodě Světového poháru vybojovala posádka Šmídová - Fenclová ve třídě 470 umístění na stupních vítězů.

 
Po osmém místě v lednovém klání v Miami obsadily Češky druhou příčku ve španělské Palmě de Mallorca, kde nestačily pouze na De Koningovou a Berkhoutovou z Nizozemska. Ceny přebraly jachtařky z rukou španělského královského páru.

Šmídová zahájila spolupráci s Fenclovou na začátku roku po průtazích s udělením českého občanství její předešlé partnerce Američance Elizabeth Kratzigové. Pro ni bylo české občanství nezbytné kvůli účasti na olympijských hrách v Pekingu.

Lenka i Veronika se na lodi nečekaně rychle sžily a na regatě na Mallorce, kde v jejich třídě startovalo rekordních 68 týmů, poprvé dojely na medailové příčce. Základ úspěchu položily Šmídová s Fenclovou především dvěma vyhranými rozjížďkami a třetím místem v závěrečné rozjížďce, v níž se představilo deset nejlepších posádek.

Češky svoji další přípravu směřují především ke světovému šampionátu v portugalském Cascais, který bude zároveň kvalifikací pro olympiádu v Číně.

Výsledky:

Třída 470: 1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 23 b., 2. Šmídová, Fenclová (ČR) 38, 3. Maxwellová, Kinsolvingová (USA) 44.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>