Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Martin Trčka kvůli potížím s ramenem vynechal SP v Melbourne
 
      29. ledna - Melbourne (Austrálie) - Bolesti pravého ramena nepustily Martina Trčku do úvodního závodu Světového poháru ve třídě Laser v Melbourne. První regatu letošní sezony vyhrál v ideálním počasí Nor Kristian Ruth o čtyři body před domácím Brettem Beyerem.

 
Trčka v Austrálii již tradičně tráví přelom roku, během něhož se účastní i závodů na velkých lodích. V posledních prosincových dnech si podruhé v kariéře vyzkoušel slavnou regatu Sydney-Hobart a s jachtou DHL si osmým místem vylepšil dvacátou příčku z roku 2005.
V Sydney oslavil příchod nového roku a poté se tři týdny připravoval na závod v olympijské třídě Laser. "Bohužel jsem ho ale musel kvůli potížím s ramenem vynechat. Zdá se, že moje pravé rameno a občasné problémy s ním jsou nekonečným příběhem. Jinak by podmínky byly vynikající," sdělil Trčka.

Martin Trčka využil závodní pauzy k odpočinku a k prohlídce dějiště světového šampionátu v roce 2008. "Pojede se v únoru ve vodách nedaleko Sydney," prohlásil devětadvacetiletý reprezentant, který na posledním mistrovství světa v Brazílii nestartoval.

Výsledky:
Třída Laser: 1. Ruth (Nor.) 35 bodů, 2. Beyer 39, 3. McLay (oba Austr.) 63, 4. Vasternas (Švéd.) 65, 5. Burman (Austr.)

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>