Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová nebyla po tréninkové regatě v Kalifornii příliš spokojena
 
      16. listopadu - Poprvé od zářijového světového šampionátu v Číně se Lenka Šmídová sešla ke společnému tréninku se svojí partnerkou Elizabeth Kratzigovou.

 
Dvoutýdenní přípravu v zálivu Long Beach v Los Angeles si závodnice olympijské třídy 470 zpestřily startem v tréninkové regatě, jíž se účastnily mužské i ženské posádky. Čtvrté místo Lenku Šmídovou příliš neuspokojilo.

"Z holek nás předjely dvě lodi, z čehož nejsem moc nadšená. V pořadí bez chlapů jsme tedy skončily třetí. Šlo ale hlavně o trénink," řekla v telefonickém rozhovoru pro ČTK stříbrná medailistka z aténské olympiády v jednoposádkové třídě Evropa.
Podle Šmídové byla znát dlouhá pauza od mistrovství světa, kde obsadily osmé místo. Od té doby spolu na lodi neseděly. "Týden nám trvalo, než jsme si na sebe zase zvykly," uvedla Šmídová, kterou překvapilo nezvykle málo větrné počasí v Kalifornii.
"Obyčejně tam ke konci léta hodně fouká. Nečekala jsem, že na podzim tam bude tak slabý vítr. Ale aspoň to byla dobrá příprava na Peking," řekla jednatřicetiletá Šmídová. V dějišti příštích olympijských her totiž obvykle panuje téměř bezvětří, na což si už někteří závodníci stěžovali.

S kosatnicí Kratzigovou, které stále hrozí, že do olympijských her v Pekingu nezíská pro start nezbytné české občanství, Šmídová závodí už rok a půl a za tu dobu se již téměř dokonale sžily. "Spolupráce nám klape. Sice to sem tam vrže, ale to je naprosto normální. Neznám žádnou posádku, u které by to občas nezajiskřilo," prohlásila Šmídová.
Za týden odlétá na třítýdenní soustředění do Miami, kde ji na začátku příštího roku čeká Světový pohár.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>