Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Závodní pole opět pohromadě
 
      18. srpna - Až na dva opozdilce, Pierre Brasseur(Peinture Ripolin) a Hugo Ramon(Sailing team ? aspanob), kteří odstartovali díky opravám závad za polem později a Dominik Zurer(Ubik 245) a Gerard Marin(Escar l´escala/c.n.llanca), kteří se rozhodli dál setrvat na levoboku jede v tuto chvíli celé pole na Východ.

 
Závodníci si pomalu musejí opět po dnech příjemného odpočinku na ostrovech přivykat pravidelnému rytmu života na moři, které se stále nechce uklidnit a nutí tak skippery většinu času trávit u kormidla. Nepravidelné silné vlnění a vítr kolem osmi uzlů přeskakující klidně i o 20° přinášejí nepohodlí jak do žaludků tak i zatěžují fyzickou kondici závodníků, kteří musejí neustále lodě trimovat.

To ale jsou asi přesně podmínky, které svědčí Davidu Křížkovi(Atlantik FT), protože ten si od poslední zveřejněné pozice polepšil o dvě místa a posunul se na krásnou 16. Příčku mezi sériovými loděmi.

Vývoj počasí zatím napovídá, že tato druhá etapa by se mohla ještě díky slabým větrům protáhnout. Jenže do počasí nikdo z nás nevidí a před závodníky je ještě přes 1200 mil, tedy příliš mnoho na to, aby bylo možno říci, jak se opravdu bude meteorologická situace vyvíjet.

minitransat

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>