Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
V čele je stále Andrasz
 
      5. srpna - Závodníci jedoucí do Horty prožili rušnou noc ze čtvrtka na pátek, kdy jim přišly poryvy větru kolem 35 uzlů a vlny dosahovaly až čtyřmetrové výšky. Tyto podmínky měly za následek také škody na lodích.

 
divaci sleduji start ProloguPo této noci ze závodu odstoupily další čtyři lodě, z nichž dvě přišly o stěžeň a další o kormidlo. Odstoupivší lodě směřují do Portugalských přístavů aniž by požádaly pořadatele o pomoc. Ředitel závodu vyčlenil dvě doprovodné lodě, aby závodníkům poskytly pomoc, bude-li přesto třeba.

David KřížekV závodním poli tedy zůstává 60 lodí, jejichž kormidelníci si již rezervují místa u baru na Azorách. Tedy zatím alespoň v představách, protože ačkoli se cíl cesty již blíží, (čelo pole je 300Nm od Azor), čeká na závodníky ještě spousta práce. Především je třeba kromě rutinního denního (malého) přídělu spánku, něco jídla a hodně pití vymyslet taktiku pro přiblížení k ostrovům vzhledem k vývoji počasí. To zatím dává dost šancí opozdilcům, kteří mají stále ještě silný vítr, zatímco čelo pole se pohybuje v oblasti slabšího větru.

profily závodníků před závodním molemDavid Křížek(Atlantik FT) je stále v hlavním poli závodníků a svoji pozici pořád vylepšuje. V současné době je hodnocen na 42. místě celkově a mezi sériovými loděmi, v rámci nichž startuje, je na 18. místě. Na čele závodu zůstává Andrasz Mihelin (Adria Mobil Too) stíhaný Adrien Hardy(Brossard), přičemž ze soubojů o první místo odpadl Peter Lauryessens(Ecover), který má zřejmě technické problémy a musel zpomalit. První lodě v cíli se očekávají v pondělí. Na závodníky pak čeká několik dní tolik potřebného odpočinku, malý závod na Azorách a příprava na cestu zpět.

minitransat

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>