Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Michael Maier skončil druhý na Světovém poháru v Hyeres
 
      2. května - Český olympionik nestačil pouze na Emiliose Papathanasiuse z Řecka, který vyhrál s výrazným dvaadvacetibodovým náskokem.

 
Maier už v kariéře vyhrál dva závody Světového poháru.

Pokaždé to dokázal v Německém Kielu. "Druhého místa si cením," řekl ČTK Maier, který je členem posádky italské jachty +39 připravující se na kvalifikaci pro Americký pohár. "Rád si odskočím k Finnu a přijdu na jiné myšlenky," uvedl. Závodníci ve třídě Finn poprvé vyzkoušeli novou podobu závodu. Po šesti jízdách jeli tři nejlepší lodě grand finále a vítězem byl ten, kdo první vyhrál dvě jízdy. Tento formát by se měl objevit na olympiádě v Pekingu za tři roky. Maier i Papathanasiu to ovšem kritizovali. "Je to nesmysl," zlobil se Maier. Spolu s Řekem nechtěli do grand finále nastoupit, ale Brit Wright vyjel na vodu, i když řekl, že neodstartuje. "Tak jsme narychlo taky vyrazili a zničili jsme ho," řekl Maier.

Vedení jachtařské federace ISAF s Papathanasiuem demonstrovali, že nové pravidlo není dobré. "Závodění ztrácí význam," dodal Maier. "Pět dnů se jede regata a pak může vítěz vše ztratit za dvacet minut ve finále. To není zrovna dobré," přidal se řecký závodník. Veronika Fenclová skončila na 28. místě v olympijské třídě žen Laser Radial. Stříbrná olympijská medailistka z Atén Lenka Šmídová nestartovala. Tomáš Malina byl v surfařské třídě Mistral pětatřicátý a Martin Trčka v Laseru obsadil až 91. místo.

Výsledky: třída Finn (po 6 jízdách): 1. Papathanasiu (Řec.) 18 b., 2. Maier (ČR) 40, 3. Wright (Brit.) 66. třída Laser (po 9 jízdách): 1. Slingsby (Austr.) 38, 2. Arapov 42, 3. Vujasinovič (oba Chorv.) 44, ...91. Trčka (ČR) 140. třída Mistral (po 9 jízdách): 1. Pastor (Šp.) 43, 2. Myszka (Pol.) 44, 3. Henry (Fr.) 47, ...35. Malina (ČR) 247. třída Laser Radial: 1. De Turckheimová 12, 2. Brainová (obě Fr.) 33, 3. Petronijevičová (Chorv.) 37, ...28. Fenclová (ČR) 112.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>