Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup ? koncert
 
      V úterý večer proběhl na ostrově Prvič v přístavu Luka Prvič neobvyklý kytarový koncert Luboše Brabce. Vystoupení proběhlo na přídi pořadatelské lodi Missisipian. Také posluchači seděli na lodích.

 
Už kolem sedmé večer odjel technický ředitel Jiří Zindulka na Prvič, kde jsme měli na tento večer rezervovanou zadní část zátoky. Přijeli také chorvatští zvukaři s aparaturou a když byly kolem Missisipian přivázány motorové lodě, které aparaturu zásobovaly proudem, bylo pódium připraveno. Stálo ukotveno přídí ke starému rybářskému přístavu.

Závodní lodě přijely kolem deváté. Vyvázány vzájemně bokem k sobě, bylo během hodiny připraveno i hlediště.

Bezprostředně poté koncert začal. Ihned se ovšem typicky ozval německý katamarán, stojící přímo za jevištěm. Pohotově zareagoval Jakub Havelka, který ho dojel zklidnit na gumáku a pak už Mistrovu produkci nic nerušilo. Koncert uváděla Lucie Výborná, dále vystupovali Václav Vydra s baladou o osudech námořních lupičů.

Teplá noc a nádherná scenérie přístavu dokreslily atmosféru neobvyklého zážitku natolik, že Lubomír Brabec musel ještě dvakrát přidávat.

Ve středu je poslední závodní den na San Pellegrino Cup, závodu, který se v mnohém vymyká zavedeným zvyklostem. Doufejme, že se opět vydaří.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>