Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup ? výzva nejlepším českým jachtařům
 
      Poprvé v historii českého námořního jachtingu se utkají naši nejlepší jachtaři v námořním závodě na závodních speciálech. San Pellegrino Cup má však ještě další prvenství ? Jako první cena pro nejlepšího závodníka je připraveno 15.000,- EUR!

 
Vzhledem k uvedeným skutečnostem, je již nyní hlavní závodní pole prakticky zaplněno. Svou účast přislíbily nejlepší posádky z Čech, Slovenska a v jednání je ještě účast posádky San Pellegrino. Závod se pojede na regatových speciálech Jeanneau One Design 35 které vlastní Chorvatský jachetní klub. Flotila těchto dvanácti lodí se každoročně účastní všech prestižních regat pořádaných v chorvatských vodách.

Ale zpátky k nové regatě. Jak už bylo řečeno, hlavním sponzorem je San Pellegrino, pořadatelem je Zindulka Yachting a firma Class Food, zástupce italského sponzora na českém trhu. Regata je rozdělena na dva závody. Ten důležitější se pojede na 12 naprosto stejných lodích (JOD 35 r.v. 98 ? další prvenství) a druhý v kategorii cruiser (první cena 100.000,-CZK!), tedy lodí, jejichž pořadí bude vyhodnoceno podle handicapu. Závod bude pořádán z maríny Vodice, odkud budou lodě vyplouvat k jednotlivým rozjížďkám. Plánováno je šest rozjížděk v průběhu pěti závodních dnů, z nichž dvě jsou plánovány jako navigační.

K zabezpečení závodu mají sloužit dva motorové čluny a čtyři další pořadatelské lodě. K dispozici mají pořadatelé i hydroplán. Kromě toho, bude po celou dobu přítomna servisní loď, jejíž posádka bude kdykoliv připravena řešit případné technické závady na závodních lodích. Vzhledem k rozsahu akce se očekává nebývalý zájem ze strany médií.

Naše redakce se účastní příprav na závod a na akci vlastní budeme též přítomni v pozici mediálních partnerů. Prostřednictvím internetu také bude možno on-line pozorovat vývoj závodu. To umožňují ?černé skřínky? , které pořadatelé umístí na lodě. Ty pak budou nepřetržitě předávat informace o poloze, rychlosti, síle větru a kurzu té které závodní lodě. Tak také odpadnou veškeré možné pochybnosti o regulérnosti průběhu závodu.

Závod se jede od 5. do 9.6.04 a Vaše případné přihlášky do kategorie Cruiser můžete posílat na adresu ředitele závodu, Ing. Zindulky - zindulka@yachtcharter.cz




































Technická data Jeanneau JOD 35

Délka max: 10,60m
Délka na vodorysce: 9,05m
Šířka max: 3,50m
Ponor: 1,95m
Výtlak: 3.650kg
Balast: 1.250kg
Hl. plachta: 41,6m2
Genoa (150%): 30,3m2
Bouřková kosatka: 6,0m2
Spinnaker: 78,4m2

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>