Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Jubilejní regata 110 let jachtingu
 
      Sobota byla závodním dnem jen pro okruh Alfa, kde Závodní komise dokázala včas rozpoznat vhodnou situaci a postavila trať. Faktem zůstává, že konec rozjížďky se jel za stále slábnoucího větru a trať musela být zkrácena. Ostatní okruhy trať přes veškeré úsilí nepostavily.

 
Sobotu tedy většina závodníků trávila po svém a všichni se těšili na slavnostní společenský večer, kde měla být předána ocenění zasloužilým funkcionářům. V sedm večer se ujal mikrofonu tiskový mluvčí ČSJ Vašek Žmolík, který celý večer moderoval. Po předání pamětních medailí následovala módní přehlídka, která měla velký divácký ohlas. Bohužel v průběhu večera zradila technika a před vystoupením Světlany Nálepkové přestal fungovat mikrofon. Umělkyni, která o sobě prohlásila, že ji jachting uchvátil natolik, že spolu s partnerem plánují nákup jachty se však dokázala s nepřízní osudu vyrovnat a jachtařům ukázala, že umí zpívat i bez mikrofonu, za což sklidila zasloužený potlesk.

V neděli jsou naplánovány další rozjížďky, avšak předpověď větru je bohužel opět nepříznivá. Poslední start je podle vypsání možný nejpozději ve 12,00, a tak i šance na další závodní den je malá.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>