Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
AVAR CUP 2003 odvolán pro nedostatek vody
 
      Vážení sportovní přátelé, s politováním Vám oznamujeme, že vzhledem k dlouhodobě nepříznivým klimatickým podmínkám projevujících se minimální srážlivostí jsme z titulu pořadatele závodu nuceni po dohodě s vedením Yacht klubu Černá v Pošumaví v čele s předsedou panem A. Jegorovem a správcem přístavu panem F. Vachelem zrušit regatu AVAR CUP 2003.

 

Vlivem zmíněné nepřízně počasí došlo na Lipenské přehradě k poklesu hladiny o 2 m oproti normálnímu stavu, takže není možné spustit na vodu lodě s ponorem větším než 1 m. Přestože by mohly vyjet ploutvové lodě, koridory a rovněž několik lodí kýlových, nelze zabezpečit spuštění všech kýlových plavidel, což by diskriminovalo část závodníků, a vedlo z jejich strany k oprávněnému technickému protestu. Manévrováni v přístavu za stávající situace navíc zcela vylučuje lodě bez motoru.

Nezbývá nám než doufat, že se počasí letos vydovádělo do sytosti, a věříme, že se s Vámi - diváky i sponzory - šťastně sejdeme na příštím ročníku tradičního závodu AVAR CUP, tentokrát 2004.

Avaryacht

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>