Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová převzala potřetí trofej pro Jachtaře roku
 
      Bez velké pompy v pátek Lenka Šmídová převzala ve výstavním areálu v Praze-Letňanech trofej pro Jachtaře roku, kterou získala už potřetí za sebou.

 
Sympatická blondýnka prožívá nejúspěšnější sezonu v kariéře a po dvou vítězstvích v závodech v Melbourne a v Miami vede Světový pohár ve třídě Evropa. V Letňanech převzala novou trofej, jejíž poklici zdobí malá plachetnice. "Jo, on je novej?" vtipkovala Šmídová. "Pohár, který jsem dostala loni, byl takovej rozkládací. Vzadu to má šroubek, a ten nebyl dotaženej a trochu to v tom chrastilo. Několikrát jsem ho dotahovala, ale vždycky povolil," smála se.

V Čechách zatím marně hledá konkurenci. "Konkurence tady, v mé třídě?" zamyslela se na chvíli Šmídová. "Slabá," pokyvovala hlavou. "Myslím, že jsou tu tak dvě mladší holky, které se tomu věnujou víc než zbytek, ale jinak nic moc," lovila v paměti Lenka "Mezi talenty patří Veronika Fenclová, která vévodí domácí scéně," doplnil ji mluvčí Českého svazu jachtingu Václav Žmolík.

Šmídová už dlouho pokukuje po větších lodích. "Už na nich jezdím. Třeba teď na Floridě jsem jezdila na jedné takové velké lodi. Závodili jsme s chlapama," pochlubila se. "Jednou, až skončím s touhle třídou, zřejmě po olympiádě, tak se určitě vrhnu na větší lodě," plánovala Lenka, kterou láká Americký pohár. "To bych jednou ráda zkusila," zasnila se na chvíli. Soutěž o nejstarší sportovní trofej na světě má jedinečnou atmosféru, hlavně na Novém Zélandu, kde je jachting nesmírně populární. "Jachtaře tam přišly přivítat do přístavu davy lidí. Takový davy, že jima člověk neprojde. Je to oslavovanej sport," vyznala se Šmídová.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>