Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Zpráva ze setkání vodních motoristů na Orlíku
 
      Ve dnech 7. a 8.6. jsme pořádali setkání vodních motoristů a RIB´s (Rigid inflatable boats) na Orlické přehradě. Naším hostitelem byla loděnice Yachtclubu Barrandov v těsné blízkosti kempu Velký Vír.

 
Setkání, plánované původně za účelem vzájemného poznání se, předání informací a společné účasti na jízdě zručnosti, se změnilo díky vládou navrhovanému zákazu plavby v podpisovou petiční akci. Avšak vzhledem k tomu, že se ve čtvrtek zcela zkazilo počasí a prognóza na víkend byla rovněž vodním sportům nepříznivá, očekávali jsme přesto v pátek a sobotu velmi slabou účast.

I přes nepříznivé počasí se nakonec ukázalo, že se ti, kdo alespoň trochu mohli, počasí nezalekli a na Orlík alespoň v sobotu ráno přijeli. Jen za první den tak petici podepsalo přes šedesát lidí. Ale to už trochu předbíhám. Na páteční večer bylo připraveno v klubovně posezení, kde jsme se sešli ke společné diskuzi. Hlavním tématem u všech stolů byla samozřejmě ?Vyhláška?. Debata se protáhla dlouho do deštivé noci.

V sobotu ráno se pořadatelům splnil velký neskutečný sen ? úderem deváté přestalo pršet! A to už přijížděli další účastníci setkání ať už s lodí nebo bez. Velký dík patří p. Petru Štěpánkovi, který obětavě svým terénním vozem spouštěl všechny lodě do vody a zároveň personálu restaurace, který se staral o naše žaludky.

podpisování peticePodívat se na naše setkání a podepsat petici přijeli i novináři z TV NOVA, kteří zde natočili i krátký šot do hlavního sobotního televizního zpravodajství. Hned poté jsme vyrazili na společnou projížďku směrem k podolskému mostu, kde právě probíhalo ME motorových kluzáků a zpět, kde jsme toto naše první setkání ukončili.

Celý podnik se celkově setkal s úspěchem, ačkoliv rozhodně nebyl organizačně dokonale zvládnut. Z toho si my, pořadatelé, bereme do budoucích podniků samozřejmě ponaučení, a tak se v blízké budoucnosti můžete těšit na další, o něco lépe organizovanou akci.

Za pořadatele Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>