Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Nachové plachty bratří Formanů se budou na lodi hrát i v červenci
 
      PRAHA 25. června - Projekt Divadla bratří Formanů a francouzské umělecké skupiny Cabaret Theatre Dromesko, který se 8. června vrátil na divadelní lodi na Vltavu, má přidaná představení. Díky mimořádnému grantu Evropské unie se uskuteční navíc od 1. do 5. července. ČTK to řekla produkční Blanka Borůvková.

 
"Zájemci mohou na loď nastoupit na nábřeží Ludvíka Svobody mezi Štefánikovým mostem a botelem Albatros.
Čeká na ně nejprve tříhodinová plavba po Vltavě doplněná sledováním pohádkové féerie Nachové plachty podle předlohy Alexandra Grina. Po návratu na Smíchov mají zhruba od půlnoci možnost zúčastnit se volné zábavy při hudbě. Předprodej vstupenek v ceně 450 korun je na kotvišti denně od 19:00," uvedla Borůvková, podle níž se tak počet repríz rozšířil na dvacet. Sedmdesát metrů dlouhou a deset metrů širokou divadelní loď s kapacitou 170 diváků, která vznikla loni u příležitosti projektu Praha - Evropské město kultury 2000 z nákladního člunu, tlačí remorkér.
Podle Borůvkové se v červenci vydá po vodě do Antverp, kde se Petr a Matěj Formanovi se svými francouzskými přáteli od 1. do 20. srpna zúčastní divadelního festivalu. Na lodi jsou i maringotky, kde dvacetičlenná posádka a herci bydlí. Největší český tlačný člun kdysi vozil 1250 tun uhlí nebo písku. Jeho současná úprava umožňuje, aby byl tažen v pobřežních vodách na moři. Radní Prahy 6 začátkem června rozhodli, že od plavební společnosti tento člun odkoupí za dva milióny korun a bratrům Formanovým ho za symbolickou korunu pronajmou. Ti tak budou moci hrát Nachové plachty na Vltavě další tři sezóny. Poté radnice loď prodá.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>