Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Francouzské hudební divadlo zahraje na parníku na přehradě
 
      Francouzské hudební divadlo Théatre du Pré Perché vystoupí s kabaretním představením na téma štěstí na parníku plujícím po Brněnské přehradě.

 
Divadelníci z francouzského města Rennes je od středy uvedou třikrát, předvedou přitom typický hudební žánr země galského kohouta, šanson. "Každý z návštěvníků obdrží katalog jednotlivých skladeb ve francouzštině i češtině," řekl dnes ČTK Petr Oslzlý z Divadla Husa na provázku.

Soubor vznikl ve Francii v roce 1981. Hraje na dvou lodích, s nimiž brázdí tamní řeky. "Chceme hrát mimo tradiční divadelní prostory, jako cirkusoví umělci jít blíž k lidem," uvedl zakladatel divadla Hugues Charbonneau. Stejně jako francouzský soubor i Divadlo Husa na provázku hledá nové prostory pro představení. "Loni jsme hráli pro změnu v lužáneckém parku," uvedl Oslzlý. V programu francouzského divadla vystoupí jeden zpěvák a dvě zpěvačky, které doprovodí jazzový kontrabasista.

Ve vestibulu Divadla Husa na provázku mohou zájemci navíc zhlédnout fotografie z činnosti francouzských divadelníků. "Náš repertoár je pestrý, nastudovali jsme například hudební detektivku," uvedl Charbonneau. Vystoupení souboru Théatre du Pré Perché je součástí akce Divadlo na vodě, která se odehrává v zimní loděnici Brněnské přehrady nebo na palubě plujícího parníku. Jedenáctidenní festival začne v úterý. Mezi účinkujícími se představí i kapela Hradišťan a rocková seskupení Tara-Fuki a Boo. Podobné festivaly se konaly i na brněnském náměstí Svobody či na Zelném trhu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>